Delicate Instruments of Engagement

Alexandra Piricin performanssi pohtii politiikan ja popkulttuurin katoavia rajoja.

  • 24.5.2022 klo 14–18
  • 25.5.2022 klo 14–18
  • 26.5.2022 klo 12–16
  • 27.5.2022 klo 14–18
  • 28.5.2022 klo 12–16
  • 29.5.2022 klo 12–16
3. kerros
Liput: museolipulla
Hanki museolippusi ennakkoon, niin varmistat pääsysi museoon esityksen aikana.

Alexandra Pirici, Delicate Instruments of Engagement, 2017. National Dance Center, Sala Omnia. Kuva: Alina Usurelu.

Kuvaus

Menneisyydessä, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa vaeltava Delicate Instruments of Engagement (Yhteyden hienovaraiset välineet) -performanssi pohtii politiikan ja popkulttuurin välisen rajan katoamista nykyajassa. 

Taiteilija tulkitsee oman aikamme ikoneiksi muodostuneita kuvia ja tapahtumia. Performanssi on sekoitus internet-meemejä, popkulttuurin kuuluisia ilmentymiä, kuvia, tilanteita ja poliittisia puheita, joiden kautta taiteilija kertoo taiteen ja politiikan historiaa. Sen elementtejä ovat esimerkiksi Rembrandtin maalaus Euroopan ryöstö, Salvador Allenden viimeinen puhe, George Michaelin hitti Freedom ’90, Google-hakukone ja John Travolta -meemi.  

Performanssi tarkastelee aikamme poliittisia eleitä, herättää kysymyksiä tekijyydestä ja vallasta sekä tuo esiin luokittelu- ja valvontajärjestelmien keskinäisen vuorovaikutuksen. 

Ohjeita yleisölle

Performanssissa ei ole varsinaista alkua tai loppua, ja sitä saa seurata niin kauan kuin haluaa. Teos nähdään näyttelytilassa, missä katsojat voivat liikkua vapaasti. 

Alexandra Pirici

Alexandra Pirici on nykyperformassin kärkinimiin kuuluva romanialainen taiteilija ja koreografi. Piricin teokset käsittelevät muun muassa historiaa, näkymättömän vallan rakenteita ja populaarikulttuurin leviämisestä rakentuvaa todellisuutta. Hänen teostensa muodon ja sisällön keskiössä on käsitys historiasta kiistanalaisena kokoelmana jatkuvasti päivittyviä kertomuksia.  

Kuvia

Työryhmä

Koreografi: Alexandra Pirici 
Esiintyjät: Paul Dunca/Paula Dunker, Mihai Mihalcea, Maria Mora, Cristian Nanculescu ja Cristina Toma 

Yhteistyössä

Teos on Impulse Theatre Festivalin ja FFT Düsseldorfin yhteinen projekti. Teos on toteutettu yhteistyössä Kunsthalle Düsseldorfin, Kunstverein für die Rheinlande und Westfalenin, National Centre of Dance Bucharestin, HAUn (Hebbel am Uferin) ja Tanzquartier Wienin kanssa. 

Samankaltaisia tapahtumia