Ania Nowak: To the Aching Parts! (Manifesto)

Taiteilijan puheenvuoro purkaa queer-yhteisön käyttämää ja sitä vastustavaa kieltä. Esitys on osa Tom of Finland ja Dreamy -näyttelyiden ohjelmistoa.

  • 28.4.2023 klo 16–16.30
englanniksi
2. kerros Parvi
Liput: maksullinen
Nainen lukee tekstiä paperista.

Kuva: Anu Czerwiński

Kuvaus

To the Aching Parts! (Manifesto) on julkinen puhe, joka purkaa queer-yhteisön käyttämää ja sitä vastustavaa kieltä. Teksti ei tottele kielioppia, vaan se järjestäytyy nautinnollisesti rytmin mukaan.

Esitys perustuu historiallisiin viittauksiin vähemmistöjen sotaisuudesta käsitelläkseen normatiivisuuden vaaroja sekä intersektionaalisuuden tarvetta nykypäivän queer-liittoutumia muodostettaessa. Ottamalla vapauden leikkiä katkeruuden ja trauman sekä empatian ja parantamisen kielellä, se ehdottaa identiteettien, käytäntöjen ja tunnettujen lyhenteiden kuten LGB:n tai FtM:n horjuttamista vielä kuvittelemattoman queerin tulevaisuuden vuoksi.

Esitys on saksalaisen HAU Hebbel am Uferin ”Manifestos for Queer Futures” -ohjelman puitteissa tehty tilaustyö.

Taiteilija

Ania Nowakin (PL/DE) koreografinen työskentely lähestyy herkkyyttä ja halua keinoina kuvitella mitä kehot ja kieli voivat ja eivät voi tehdä. Hän on tehnyt mm. live- ja videoperformansseja, installaatioita ja tekstejä. Hän asuu ja työskentelee Berliinissä.

Lue lisää Ania Nowakin verkkosivuilta

Teostiedot

Idea, teksti ja esiintyminen: Ania Nowak
Taiteellinen tuki: Julia Rodríguez
Puvustus: Grzegorz Matląg
Tuotanto: HAU Hebbel am Ufer
osana projektia ”Manifestos For Queer Futures as part ofThe Present Is Not Enough – Performing Queer Histories and Futures”

Samankaltaisia tapahtumia