Ania Nowak: Deep Inside

Esitys käsittelee hurmosta yhdistelemällä house-musiikkia ja barokkirunoutta. Esitys on osa Tom of Finland ja Dreamy -näyttelyiden ohjelmistoa.

  • 28.4.2023 klo 18–18.40
englanniksi
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: museolipulla
Nainen makaa näyttämöllä vaaleanpunaisessa mekossa.

Photo: Natalia Reich/ Haus für Poesie

Kuvaus

Ania Nowak tarkastelee esityksessä hurmosta. Hän rinnastaa house-musiikin ja sen sanoitukset barokin runouden ja veistoksellisen jumalallisen hurmion kuvauksen kanssa. Visuaaliset viittaukset Gian Lorenzo Bernin veistokseen Siunattu Ludovica Albertoni menevät pääkkekäin halun ja Jumalan kaipauksen kielen kanssa, rakastajan ja house-musiikin energiaa rakentavan yhteisön kanssa.

Nowak käyttää sekä house-musiikin että barokkiteosten toistoa, rytmiä ja sisältöä etsiäkseen kollektiivista kehoa ja sielua (post)pandemian sosiaalisen hämmennyksen aikana. Hän kuuntelee house-rytmejä muodostavia ääniä kutsuakseen koolle monia unohdettua mustia laulajia, jotka marginalisoitiin sukupuolensa ja rotunsa vuoksi. Nowak puhuu näiden äänten haamujen kanssa kunnioittaen heitä johtajina ja kumppaneina. Muistolle ja ekstaasille.

Taiteilija

Ania Nowakin (PL/DE) koreografinen työskentely lähestyy herkkyyttä ja halua keinoina kuvitella mitä kehot ja kieli voivat ja eivät voi tehdä. Hän on tehnyt mm. live- ja videoperformansseja, installaatioita ja tekstejä. Hän asuu ja työskentelee Berliinissä.

Lue lisää Ania Nowakin verkkosivuilta

Teostiedot

Tekstin koostaminen, koreografia ja esiintyminen: Ania Nowak
Ääni: Justyna Stasiowska
Puvustus: Grzegorz Matląg
Taiteellinen apu: Julia Plawgo
Tekstiotteita seuraavista teoksista: Frankie Knuckles (feat. Jamie Principle), “Your Love”; Fonda Rae, “Tuch Me” and “Living in Ecstasy”; Ellis D. Presents Boom-Boom, “Work This Pussy (Hurt Me Mix)”; Robin S, “Show Me Love”; Black Box, “Ride on Time”; House to House, “Taste My Love”; Crystal Waters, “Gypsy Woman (She’s Homeless)”; Sonikku ft. LIZ (SOPHIE remix), “Sweat”; Rozalla, “Everybody’s Free”; Clivilles’ & Cole, “A Deeper Love (A Deeper Feeling Mix)”; Peech Boys “Don’t Make Me Wait”; Lope de Vega, “Various Effects of Love”; Francisco de Quevedo, “Love That Endures Beyond Death”
Tuotanto: La Casa Encendida
Tukija: Ankara Queer Art Program
Valokuva: Natalia Reich/ Haus für Poesie

Samankaltaisia tapahtumia