A M A / Anna-Marija Adomaityte & Gautier Teuscher: Workpiece

Kehon ja työn suhdetta käsittelevä esitys on osa Baltic Take Over -tapahtuman ohjelmistoa.

  • 9.6.2023 klo 18.30–19
  • 10.6.2023 klo 15.30–16
1. kerros, Seminaari-tila
Liput: 15 / 10 €
Lippuun sisältyy myös saman päivän Baltic Take Over -esitys Kiasma-teatterissa
Anna.Marija Adomaityte / CIE MA (LT), Workspiece, Baltic Take Over

Kuvaus

Liettualaistaiteilija käsittelee kehon ja työn suhdetta muuntamalla vieraannuttavat kokemuksensa McDonald’sin keittiössä painokkaaksi esitykseksi, jossa juoksumatto ohjaa konenaisen liikkeitä.

Teos perustuu Anna-Marija Adomaityten ja muiden työntekijöiden kokemuksiin McDonaldsista. Workpiece pohtii tuottavuuden fyysisiä ja psyykkisiä olosuhteita ja niiden vaikutuksia kehoon.

Minä pidän vihreästä univormustani, sen ylös asti napitetusta kauluksesta. Kun pidän sitä päälläni, en tunne kehoni vanhentuvan. Lovin’ Beats’ Hatin, kultaiset kaaret perseessäni, kalafile, lihafile, karttunut hyvinvointi, työ kuluttaa kehoani; huominen kuluu autokaistalla, muistaakseni.

Tekijät

Anna-Marija Adomaityte
Liettualaissyntyinen Anna-Marija Adomaityte opiskeli nykytanssia La Manufacturessa. Hän asuu Genevassa, jossahän perusti nykytanssiryhmä A.M.A:n. Hänen viimeisin teoksensa, La Bâtie – Festival de Genèvessä ensi-iltansa saanut Pas de deux valittiin osaksi Eurooppalaiista tanssiverkosto AEROWAVESia vuonna 2022. Tällä hetkellä hän työskentelee uuden teoksen parissa, joka kulkee nimellä TikTok-Ready Choreographies.

Gautier Teuscher
on muusikko ja tekninen suunnittelija. Hän on työskennellyt äänen, valon ja skenografian parissa esittävien taiteiden saralla. Vuodesta 2018 hän on ollut residenssitaiteilijana L’Abri in Genevassa, missä hän jatkaa musiikillisen praktiikkansa kehittämistä erilaisten projektien kautta.

Teostiedot

Konsepti, koreografia ja tanssi: Anna-Marija Adomaityte
Ääni- ja valosuunnittelu, tekninen ohjaus: Gautier Teuscher
Diffuusioneuvoja: Olivier Stora
Tuotanto: Cie A M A (CH)
Yhteistuotanto: L’Abri – Genève, Emergentia – a platform for emerging choreographers in partnership with L’Abri, the TU and the Pavillon ADC
Tukijat: Ville de Genève, République et Canton de Genève, Loterie Romande, Fondation Fluxum, Swiss Arts Council Pro Helvetia, Corodis.

Baltic Take Over

Baltic Take Over on esittävien taiteiden festivaali, joka tuo yhdeksän eri esitystä Virosta, Latviasta ja Liettuasta Helsinkiin 7.-11.6.2023. Ohjelmiston on kuratoinut New Theatre Institute of Latvia, Kanuti Gildi Saal (Viro) ja Liettuan tanssin tiedotuskeskus. Helsingissä URB-festivaalin / Kiasma-teatterin lisäksi muut yhteistyökumppanit ovat Annantalo, Teater Viirus, Mad House Helsinki sekä Eskus, Teatteri Takomo, Tanssin Talo, TINFO ja Tanssin tiedotuskeskus.

Baltic Take Overia tukee Baltic Culture Fund sekä The Nordic-Baltic NGO from the Office of Nordic Ministers Latvia.

Lue lisää tapahtumasta ja muista esityksistä Baltic Take Overin verkkosivuilta.