2020: Obscene

Alexandra Bachzetsisin esitys tutkii kohtauksen ja rivouden monitulkintaisuutta kehon, tekstin ja kuvan avulla.

  • 28.4.2022 klo 19–20.30
  • 29.4.2022 klo 19–20.30
englanniksi
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 25 € / 16 €
Lippu sisältää pääsyn näyttelyyn esityspäivänä.

Alexandra Bachzetsis, 2020: Obscene. Kuva: Melanie Hofmann.

Ristiriitojen käsittelyä kehon avulla 

Alexandra Bachzetsisin 2020: Obscene (2020: Rivous) -teoksen keskiössä on keho ja siihen kohdistuvan himokkaan tuijotuksen välinen suhde. Teos tarkastelee teatteria ongelmallisena koneistona, jonka tehtävänä on viettelyn, viehätyksen ja sukupuoli-identiteetin manipulointi. Samanaikaisesti se tutkii kehoa vieraantumisen ja rajoittamisen paikkana.  

Taiteilija esiintyy yhdessä kolmen muun esiintyjän kanssa. He käsittelevät kehonsa avulla ristiriitaa intuition ja eleen, valon ja pimeyden, normin ja muodon, käsityksen ja toiminnan välillä. 

Alexandra Bachzetsis

Alexandra Bachzetsis on Zürichissä asuva koreografi ja kuvataiteilija. Hän yhdistää teoksissaan tanssia, performanssia, kuvataidetta ja teatteria. Teoksissa keho toimii taiteen ja kritiikin välineenä. 

Työryhmä

Konsepti ja koreografia: Alexandra Bachzetsis
Yhteistyökonseptointi ja näyttämöllistäminen: Sotiris Vasiliou
Yhteistyökonseptointi ja dramaturgia: Dorota Sajewska 
Luominen ja esiintyminen: Alexandra Bachzetsis, Owen Ridley-DeMonick, Tamar Kisch, Sotiris Vasiliou
Äänisuunnittelu: Tobias Koch
Pukusuunnittelu: Christian Hersche, Ulla Ludwig, Laurent Hermann Progin
Viestintäsuunnittelu: Julia Born 
Valokuvat: Melanie Hofmann 
Hiukset ja meikit: Delia Sciullo
Tekninen ohjaus ja valosuunnittelu: Patrik Rimann
Tuotanto ja kiertuejärjestelyt: Association All Exclusive, Regula Schelling, Franziska Schmidt 
Tuotantoassistentti: Juliana Simonetti
Erityiskiitokset: DelgadoFuchsille, Jia-Yu Cortille Open studio tutkimukseen osallistumisesta; Bernhard la Dousille, Charlotte Holsteinille, Alban Schelbertille ja Jon Brunkelle.

Yhteistyössä

Esitys on yhteistuotanto Sveitsin Programmers’ Fund of Reso – Dance Network Switzerlandinin kanssa. Yhteistuotantoa tukee Pro Helvetia – Swiss Arts Council. Esitys on toteutettu yhteistyössä Kunsthaus Zürichin, Kaserne Baselin, Dampfzentrale Bernin, L’Arsenic – Centre d’art scénique contemporain Lausannen, ADNin, Neuchâtelin, Tanzquartier Wienin, Gessnerallee Zürichin ja Programmers’ Fund of Reso — Dance Network Switzerlandin kanssa. 

Tukijat

Teosta tukee City of Zurich, the Canton of Zurich ja Pro Helvetia — Swiss Arts Council, Ernst Göhner Stiftung, Ernst und Olga Gubler-Hablützel Stiftung ja Jacqueline Spengler Stiftung.

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.

Samankaltaisia tapahtumia