Tuuja Jänicke & Marja Silde: Esitys hyväksi elämäksi

26.04.2019 - 12.05.2019

Taiteilijakaksikko tuo Kiasman tiloihin kestollisia, YK:n ihmisoikeusjulistuksen pohjalta tehtyjä installaatioita.

pe 26.4. klo 11-15
la 27.4. &  su 28.4. klo 13-17
pe 3.5. klo 11-15 (Kiasman ilmaispäivä)
la 4.5. & su 5.5. klo 13-17
pe 10.5. klo 11-15
la 11.5. & su 12.5. klo 13-17

Pääsy museolipulla (15/13e)

Kieli suomi

Esitys hyväksi elämäksi -projekti on saanut alkunsa teatterintekijöiden Tuuja Jänicken ja Marja Silden pohdinnoista, jotka liittyvät hyvinvointivaltion tulevaisuuteen maapallon rajattujen resurssien kontekstissa.

Kiasmaan he tuovat esitysinstallaation, joka avautuu museovieraille museon eri tiloissa. Installaation äärellä museovierailija voi kysyä, mietiskellä ja assosioida sitä, miltä YK:n yleismaailmalliset ihmisoikeudet näyttävät, kuulostavat ja tuntuvat tänä päivänä. Maailma on monimutkaistunut merkittävästi, länsimainen käsitys demokratiasta, hyvinvointivaltiosta, kansalaisuudesta ja humanitaarisuudesta on tullut erilaisille rajoilleen eikä oikeuksien yksikkö ole enää itsestään selvä.

Marja Silde on teatterintekijä ja -tutkija. Tuuja Jänicke on teatteriohjaaja ja -pedagogi. Molemmat ovat keskeisiä henkilöitä nykyteatterin ja esitystaiteen kentällä.

Työryhmä

Konsepti ja ohjaus: Tuuja Jänicke & Marja Silde
Äänisuunnittelu: Jari Kauppinen
Tarpeisto: Tarja Hägg ja Sissi Hägg
Tekniikka: Anttoni Halonen ja Jari Kauppinen
Esiintyjät: Mari Ala-Nikkola, Lassi Alhorinne, Ursula Hallas, Meri Hietala, Aleksi Holkko, Enja-Riina Knuts, Pyry Kuronen, Leena Kärkkäinen, Louna-Tuuli Luukka, Anne Makkonen, Anna Matveinen, Åsa Nybo, Marja Silde, Marja Skaffari, Juha Sääski, Mervi Varja, Elisa Wistuba Lorca, Eero Yrjölä
YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen lukee Marja Silde
Tuotanto: Kiasma-teatteri, Teatteri Venus & Universum
Tukija: Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Ole hyvä -teemavuosi

Kiasman vuoden 2019 ohjelmisto rakentuu hyvän elämän teemojen ympärille. Näyttelyissä korostuvat antamisen, jakamisen, vieraanvaraisuuden ja kohtaamisen ajatukset. Kutsumme yleisön myös itse tekemään taidetta ja kokemaan sen iloa ja inspiraatiota tuottava voima.