Thousand Times Yes

Kokeellinen kamariooppera sopraanolle, kamarikuorolle, elektroniikalle ja esineille

06.05.2020 - 09.05.2020

Valtioneuvoston säädösten mukaan Kiasma on suljettu 17.3.2020 alkaen. Koko kevään esitystoiminta on peruttu.

Maankuoressa asuva ikiaikainen organismi alkaa muuttaa muotoaan ja nousta kohti pintaa. Sen liikehdintä resonoi Mineraalien, Bakteerien, Sienten, Kaasujen ja Ilmakehän ruumiissa aiheuttaen epävakautta ja epävarmuutta, johtaen yllättävien konfliktien sumaan. Teoksen päähenkilö, ihminen nimeltä G, on tahtomattaan varustettu kyvyllä kommunikoida erilaisten olentojen, eliöiden ja esineiden kanssa. Tämän kyvyn johdosta hänet kutsutaan välittämään konfliktin osapuolten viestejä. Hetken epäröityään G heittäytyy tehtävään itseään säästelemättä, mutta Universumin voimat ovat arvaamattomat.

Thousand Times Yes on filosofinen ja poeettinen tutkielma ruumiin, tilan ja kielen mahdollisuuksista ja rajoitteista, kommunikaation ja jakamisen tilasta. Teos on säveltäjä ja muusikko Marja Ahdin (Turku), libretisti Jenny Kalliokuljun (Torrlösa) ja ohjaaja Essi Kausalaisen (Helsinki) yhteistyöprojekti, joka liikkuu notkeasti perinteisten genrerajojen yli ja ohi. Monialaisen ja monisukupolvisen työryhmänsä avulla esitys haastaa oopperan konventioita ja estetiikkaa. Kertomalla tarinaa kumppanuudesta ja kanssaolosta Thousand Times Yes tekee tilaa vaihtoehtoisille tulevaisuuksille.

Työryhmä

Musiikki: Marja Ahti
Libretto & visuaalit: Jenny Kalliokulju
Ohjaus & visuaalit: Essi Kausalainen

Helsinki ensamble:
G: Johanna Kalliokulju
Bee: Florian Feigl
MA: Marja Ahti
Pesukone / Mato / Virta: Yuko Takeda
Virta & perkussiot: Ahti Leppänen
Virta & harppu: Villa Ruscica
Sello: Aino Juutilainen

Tukijat: Malmö Inter Arts Center, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Pohjoismainen kulttuuripiste, Saaren kartano, Taiteen edistämiskeskus