Posthuman Theatre: Studies in Non-Human Acting

15.11.2019 - 16.11.2019

Ei-inhimillistä näyttelemistä tutkivasta projektista järjestetään ulostulo osana Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa

Pe 15.11. klo 14-16
La 16.11. klo 14-16
Kiasma-teatteri
Esitykseen voi saapua koska tahansa ja siellä voi viipyä haluamansa ajan

Liput 5e
Osta lippu

Kieli englanti

Keskustelutilaisuus lauantaina klo 16.30-17.30 Kiasman Seminaari-tilassa.
Osallistujina: Studies in Non-Human Acting -työryhmä, Daniel Blanga Gubbay (kuraattori, tutkija ja brysseliläisen Kunstenfestivaldesarts -festivaalin toinen taiteellinen johtaja), Anders Carlsson (näyttelijä ja näyttelijäntyön professori, ruotsinkielinen näyttelijäntyön linja, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu) ja Karolina Lumma (tutkija, BIOS-yksikkö, Turun yliopisto). Moderaattorrina toimii Saara Hacklin (kuraattori, Nykytaiteen museo Kiasma). Keskustelun kieli on englanti, vapaa pääsy.

Esityksen tarkoituksena on esitellä idea ei-inhimillisestä näyttelemisestä: miten se on mahdollista, mitä se vaatii inhimilliseltä esiintyjältä ja ennen kaikkea: miltä se näyttää ja kuulostaa?

Esityksessä joukko tanssin ja teatterin ammattilaisia ruumiillistavat ei-inhimillisiä tiloja ja prosesseja ja synnyttävät yhdessä sarjan näyttämötilassa tapahtuvia tutkielmia.

Hankkeen aihe ja toteuttamistapa vastaavat ajankohtaisia esittäviä taiteita kohtaavia eettisiä ja ekologisia haasteita. Se perustuu näkemykseen, jonka mukaan esittävien taiteiden tulisi kehittyä vähemmän ihmiskeskeiseen suuntaan ja toteutua tulevaisuudessa erilaisten ruumiiden, ilmiöiden ja olioiden välisenä toimintana.

Studies in non-human acting on LUST r.f.:n ja Toisissa tiloissa -esitystaiteen kollektiivin vuoden 2019 aikana toteuttava yhteistyöhanke. Esitys on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa.

Työryhmä

Jenni-Elina von Bagh ,Laura Halonen, Leila Kourkia, Veli Lehtovaara, Leena Nordberg, Piia Peltola, Rasmus Slätis, Jenni Urpilainen.
Fasilitaattori: Esa Kirkkopelto