Sonja Jokiniemi: Howl

08.08.2019 - 13.08.2019

Koreografi Sonja Jokiniemen uusin esitysprojekti nähdään Kiasman 2. kerroksen näyttelytiloissa.

Esitysajat:
to 8.8. klo 18
pe 9.8. klo 18
la 10.8. klo 15
su 11.8. klo 15
ti 13.8. klo 15
Muina aikoina tilassa saa vapaasti liikkua
Studio K, Kiasman 2. kerros

Teos sisältyy näyttelylippuun (15/13e)

Koreografi Sonja Jokiniemen teos Howl kietoo yhteen ei-inhimillisen ja inhimillisen keskustelun. Teoksessa nyöritetyt tekstiilit, piirrokset, elottomat asiat ja ihmisesiintyjät muovautuvat laajennetuiksi subjekteiksi ja risteymien ruumiiksi.

Teoksessa mykkyyttä ei ole olemassa, vaan se avaa toisenlaisen puhumisen tavan. Howl suuntaa kohti kielen hedelmällisyyttä, jossa muodot, paino, neste ja ääni muodostuvat kosteaksi kommunikaation maaperäksi. Teos kutsuu luokseen toista: erilaisia ruumiita, jotka rakentavat puhumisen verkostoja ja sensorisia yhteyksiä vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Työryhmä

Koreografia ja visuaalisuus: Sonja Jokiniemi
Esiintyjät: Maija Karhunen ja Sonja Jokiniemi
Valo- ja tilasuunnittelu: Heikki Paasonen
Äänisuunnittelu: Natalia Dominguez Rangel
Dramaturginen dialogi: Elina Minn
Tuottaja: Riikka Thitz
Kansainvälinen levitys: Something Great (Berlin)
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö, Samuel Huberin Taidesäätiö, SKR
Yhteistuotanto: Art Centre Buda (BE), Kiasma-teatteri, STUK – A House for Dance, Image and Sound (Leuven, BE)  in the framework of the Life Long BurningTowards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022) supported by the Creative Europe programme of the European Union.

Ole hyvä -teemavuosi

Kiasman vuoden 2019 ohjelmisto rakentuu hyvän elämän teemojen ympärille. Näyttelyissä korostuvat antamisen, jakamisen, vieraanvaraisuuden ja kohtaamisen ajatukset. Kutsumme yleisön myös itse tekemään taidetta ja kokemaan sen iloa ja inspiraatiota tuottava voima.