Sonja Jokiniemi: Howl

08.08.2019 - 13.08.2019

Koreografi Sonja Jokiniemen uusin esitysprojekti käsittelee inhimillisiä ja ei-inhimillisiä riippuvuussuhteita.

Esitykset to 8.- ti 13.8. välillä myöhemmin erikseen ilmoitettavina ajankohtina
Studio K, Kiasman 2. kerros

Teos sisältyy näyttelylippuun (15/13e)

Koreografi Sonja Jokiniemen uusin teos Howl on sekä esitysprojekti että näyttely. Kiasman Studio K -tilassa nähtävässä teoksessa maalaukset, veistokset ja live-esitys kietoutuvat yhteen, suuntautuen kohti laajennettuja olemuksia ja hybridikehoja inhimillisen ja ei-inhimillisen riippuvuussuhteiden kautta. Teos koostuu useista lyhyistä osioista, jotka ovat Jokiniemen piirroksista inspiroituneita liikkuvia maalauksia, joissa äänet koskettavat ja tekstuurit puhuvat. Yhdessä tanssitaiteilija Maija Karhusen kanssa kehitetty duetto on moniaististen kehojen kautta avautuva kielen merkitysten uudelleenjärjestely.

Työryhmä

Koreografia ja visuaalisuus: Sonja Jokiniemi
Esiintyjät: Maija Karhunen ja Sonja Jokiniemi
Valo- ja tilasuunnittelu: Heikki Paasonen
Äänisuunnittelu: Natalia Dominguez Rangel
Dramaturginen dialogi: Elina Minn
Tuottaja: Riikka Thitz
Kansainvälinen levitys: Something Great (Berlin)
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö, Samuel Huberin Taidesäätiö
Yhteistuotanto: Art Centre Buda (BE), Kiasma-teatteri, STUK – A House for Dance, Image and Sound (Leuven, BE)  in the framework of the Life Long BurningTowards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022) supported by the Creative Europe programme of the European Union.

Ole hyvä -teemavuosi

Kiasman vuoden 2019 ohjelmisto rakentuu hyvän elämän teemojen ympärille. Näyttelyissä korostuvat antamisen, jakamisen, vieraanvaraisuuden ja kohtaamisen ajatukset. Kutsumme yleisön myös itse tekemään taidetta ja kokemaan sen iloa ja inspiraatiota tuottava voima.