Somanautit – Kokemuksellisen anatomian työpajat

31.03.2019 - 16.06.2019

Somanautit-työpajoissa tehdään äänellä ohjattuja harjoitteita, joiden avulla keskitytään kosketukseen ja kehollisuuteen. Harjoitteet ohjaa dramaturgi Elina Minn. Työpajat toteutetaan Kiasman Studio K -tilassa, Alma Heikkilän maalausten keskellä.

Ajankohdat:  
su 31.3. klo 14
su 14.4. klo 14
su 28.4. klo 14 (kieli: englanti)
su 2.6. klo 14
su 9.6. klo 14
su 16.6. klo 14 (kieli: englanti)
Paikka: Kiasman 2. krs, Studio K -tila
Kesto: 50 min
Hinta ja ilmoittautuminen:   
Museolipulla (15/13 euroa + 1 eur palvelumaksu/0 eur)

Osta lippu

Verkkokaupasta ostettu museon ennakkolippu toimii paikkavarauksena työpajaan. Mukaan pääsee myös tapahtumapäivänä ostetulla museolipulla, mikäli työpajassa on paikkoja vapaana.

Lippu on maksuton Museokortin omistajille sekä pressi-, ICOM- ja A-kortilla. Maksuttoman lipun saa verkkokaupasta koodilla MAKSUTON. Varaudu näyttämään alennukseen oikeuttava kortti Kiasman kassalla.

Lipputuotteesta saa opiskelija- ja eläkeläisalennuksen koodilla ALENN14. Alennettu lippuhinta on 14 euroa (sis. 1 euron palvelumaksun). Varaudu esittämään alennukseen oikeuttava todistus kassalla.

Tietoa työpajoista

Somanautit-työpajoissa tehdään äänellä ohjattuja harjoitteita, joiden avulla keskitytään hengitykseen, kosketukseen ja kehollisuuteen. Harjoitteet ohjaa dramaturgi Elina Minn. Kokemuksellisen anatomian työpajoissa saamme tietoa ruumiista sen sisäisistä tuntemuksista käsin.

Soma tarkoittaa muinaiskreikaksi elävää ruumiin, mielen ja hengen kokonaisuutta. Siinä missä astronautit tekevät tutkimusmatkansa avaruuteen, somanautit sukeltavat syvälle ruumiin todellisuuteen.

Aika, jossa elämme, kannustaa meitä jatkuvaan tekemiseen ja toimintaan. Somanauteissa ruumiit saavat pudottaa kaiken tekemisensä ja keskittyä tuntemaan.

Somanautit -työpajat toteutetaan Alma Heikkilän näyttelyssä. Harjoitteiden avulla näyttelykokemusta voi laajentaa kohti teosten, tilan, toisten ja oman kehon moniaistista kokemista.

Tekijät:  
Harjoitteet ohjaa dramaturgi Elina Minn, joka on kiinnostunut ihmisten ja muiden eläinten jakamista kehityksellisistä liikemalleista ja siitä mitä yhteinen solullinen perustamme voisi tarkoittaa esityksen kannalta. Tapahtuman live-äänistä vastaa äänisuunnittelija ja muusikko Satu Kankkonen.