Otso Huopaniemi: Koneen mieli

ARS17-ohjelmaa

19.05.2017 - 21.05.2017

Ensi-ilta pe 19.5. klo 19
La 20.5. klo 15
Su 21.5. klo 15

Enää emme yritä vain kehittää itseämme ja paikata puutteitamme teknologian avulla, vaan rakennamme teknisiä järjestelmiä joiden syleilyyn kietoudumme entistä tiukemmin. Koneet kirjoittavat ja lukevat meitä yhtä lailla kuin me kirjoitamme ja luemme niitä. Läpikotaisin algoritmisoituneessa kulttuurissamme kysymys ei enää ole, olemmeko kyborgeja vai emme vaan mikä on kyborgiutemme aste. Tämän monialaisen esityksen näennäisen loppumattomassa luupissa sanoinkuvaamattomista videoista lausutut sanat kääntyvät taas videoiksi ja takaisin.

Koneen mieli | Mind Machine on koneistuvan maailman inhimillis-teknisen kokemuksen jäljillä.

Työryhmä: Otso Huopaniemi, Pilvari Pirtola, Heikki Paasonen, Joonas Pehrsson

Kieli: suomi ja englanti

Otso Huopaniemi on esitystaiteilija, näytelmäkirjailija ja taiteellinen tutkija. Hänen töitään on esitetty mm. Theaterdiscounterissa Berliinissä, ZKM:ssa Karlsruhessa ja 3LD Art & Technology Centerissa New Yorkissa. Huopaniemi vieraili Kiasma-teatterissa edellisen kerran 2013 teoksellaan Love.abz. Otso Huopaniemen töissä erilaiset kielelliset ja keholliset adaptaatiot digitaaliseen teknologiaan saavat esityksellisiä muotoja.

Pilvari ”Nosfe” Pirtola on parrakas anarkisti, demoskeneaktivisti, kuvataiteilija, tutkija ja melumuusikko, joka on elänyt nykytaiteen keskiössä syntymästään lähtien. Esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin takapihoilla kuin museoissakin. Taiteellinen tuotanto on laaja – teoksia löytyy niin museokokoelmista kuin jätelavoilta. Parhaillaan Pirtola työskentelee Kuvataiteen tohtorin väitöskirjatyön parissa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa