Mikä Kiasma-teatteri?

Kiasma-teatteri on Kiasman 1. kerroksessa sijaitseva nykytaiteen näyttämö, joka vastaa museossa tapahtuvasta esitystoiminnasta. Kiasma-teatteri esittää ajankohtaista elävää nykytaidetta ja toimii yhteistyössä Kiasman näyttelyiden kanssa. Kotimaisten ja kansainvälisten esitysten lisäksi ohjelmisto tarjoaa elokuvia ja installaatioita. Yhteistyötä tehdään useiden alan festivaalien ja muiden toimijoiden kanssa. Kiasma-teatteri toimii usein esitysten osatuottajana, tuottaa itse vuosittaista URB -festivaalia sekä Esitys_nyt -tapahtumakonseptia.

Teatterin ohjelmisto pyrkii olemaan dialogissa näyttelyohjelman kanssa, ja teatterilippu oikeuttaa pääsyn näyttelyihin esityspäivänä.
Katso aiempien vuosien esitysarkisto täältä.

Kiasma-teatterin henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä.

URB-festivaali

URB on Kiasma-teatterin vuodesta 2000 lähtien tuottama vuosittainen urbaanin taiteen ja kulttuurin festivaali, joka esittelee jatkuvasti muuttuvan kaupunki- ja nuorisokulttuurin vaikutusta nykytaiteen eri muotoihin. URB-festivaali järjestetään kesäkuun alkupuolella.

Lue lisää URB-festivaalin sivuilta.

Esitys_nyt

Esitys_nyt on Kiasma-teatterin uusi, /teatteri.nyt-tapahtuman tilalle luotu esitystaiteen alusta. Konseptin alla järjestetään ympäri vuoden yksittäisiä tapahtumia kuten työpajoja, keskusteluja ja yleisötapahtumia, joiden keskiössä ovat esittävien taiteiden, tilan ja visuaalisten taiteiden risteymät.

Tarjoa teosta

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan teostasi Kiasma-teatterin ohjelmistoon, niin ota yhteyttä vastaavaan tuottajaamme Jonna Strandbergiin (etunimi.sukunimi@kiasma.fi). Ehdotuksen tulee sisältää noin yhden sivun mittainen kirjallinen kuvaus projektista sekä liitteenä korkeintaan kuusi kuvaa (.jpeg, 300 dpi, max 1 MB). Videoteoksista pyydämme liittämään projektikuvaukseen linkin videotiedostoon.

Koska ohjelmistomme ei pohjaudu yksin hakemusmenettelylle, emme anna meille lähetetyistä ehdotuksista palautetta, vaan otamme lähettäjään yhteyttä siinä tapauksessa, että haluamme projektista lisätietoa.