Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali

28.10.2016 - 29.10.2016

Omar Rajeh & MaHa: Zaafaran

Ensi-ilta pe 28.10. klo 18
Muut esitykset: la 29.10. klo 17
Liput 25 / 15 euroa, näyttelylippu sisältyy hintaan

Zaafaran, photo: Mostafa Kazemi

Zaafaran, photo: Mostafa Kazemi

Libanonilainen koreografi Omar Rajeh kutsuttiin viime vuonna Teheraniin tekemään koreografia paikalliselle MaHa-tanssiryhmälle. Vierailun tuloksena syntyi teos Zaafaran, ’sahrami’. Teos käsittelee Lähi-Idässä vahvasti läsnä olevaa uhrautumisen teemaa. Nykytanssiteoksen näyttämönä on persialainen matto, joka muistuttaa värikkäästä ja rikkaasta historiasta – ajasta jota ei enää ole.

Vuonna 2013 Teheranissa perustettu tanssiryhmä MaHa taistelee olemassaolostaan maassa, jossa tanssi on kiellettyä ja paheksuttua. Iranissa ei ole yhtään tanssin oppilaitosta tai instituutiota, sillä keho nähdään syntisenä ja piilotettavana. Tanssi ja kehollisuus on näille taiteilijoille tapa asettua vastarintaan ja ilmaista omia ajatuksiaan.

Koreografia: Omar Rajeh
Tanss: Mitra Ziaee Kia & Mostafa Shabkhan
Tompak (käsirumpu): Ali Taleie
Pukusuunnittelu: Reza Nadimi
Tuotanto: MaHa
Yhteistuotanto: Maqamat Beit El Raqs
Kesto: 40 min

Vuonna 2016 Liikkeellä marraskuussa -festivaali viettää 30-vuotisjuhlavuottaan. Tänä syksynä festivaali levittäytyy Helsingin lisäksi myös Tallinnaan.

Liikkeellä marraskuussa on pääkaupunkiseudun vanhin ja merkittävin nykytanssifestivaali, joka tuo vuosittain kansainvälistä nykytanssia pääkaupunkiseudun yleisöille nähtäväksi. Festivaali esittelee ohjelmistossaan uusia näkökulmia avaavaa, ajankohtaista ja kiinnostavaa nykytanssia, jonka tavoitteena on inspiroida, haastaa ja yllättää.

Kiasma-teatteri on ollut Liikkeellä marraskuussa -festivaalin yhteistyökumppani ja esityspaikka museon koko olemassaolon ajan, jo vuodesta 1998 alkaen – niin tänäkin syksynä.