Kun taide sanoi nyt. Kuvataiteen opetus 170-vuotta -keskustelusarja

26.09.2018 - 28.11.2018

Kiasman ja Kuvataideakatemian yhteistyössä toteuttama Kun taide sanoi nyt. Kuvataiteen opetus 170-vuotta -keskustelusarja tarkastelee nykytaiteen yhteiskunnallisen aseman vakiintumista ja nykytaiteen teemojen peilautumista Kuvataideakatemian opetukseen ja Kiasman näyttelytoimintaan.

Ke 26.9. klo 17–19
Ke 24.10. klo 17–19
Ke 28.11. klo 17–19

Paikka Kiasman Seminaari-tila
Vapaa pääsy

Ei ennakkoilmoittautumista

Ohjelma

Ke 26.9.

Sarjan ensimmäinen osa luo historiallisen katsauksen 1980- ja 1990-lukujen taitteesta 1990-luvun loppupuolelle. Ajanjakso kytkeytyy nykytaiteen museon syntyhetkiin. Nykytaiteen yhteiskunnallisen merkityksen kasvaminen näkyi myös Kuvataideakatemian toiminnassa.

Alustus ja moderointi Riikka Stewen. Puhujina Marjatta Oja, Petri Kaverma, Satu Kiljunen ja Perttu Rastas

Ke 24.10.

Toinen osa käsittelee ARS-näyttelyiden merkitystä kansainvälisen nykytaiteen teemojen tuomisessa Suomeen: Kuinka nämä teemat ovat näkyneet kuvataiteen opetuksessa? Mikä merkitys ARS-näyttelyillä on ollut kuvataideopiskelijoille?

Alustus ja moderointi: Tuula Arkio. Puhujina Jussi Kivi, Marika Orenius ja Sanna Sarva ja Nina Roos

Ke 28.11.

Keskustelusarjan kolmas osa katsoo nykytaiteen tulevaisuuteen Kiasmassa esillä olevan Meno–paluu-näyttelyn kautta. Alustus ja moderointi: Kati Kivinen. Puhujina Alge Kavaliauskaite, Inga Meldere, Artor Inkerö ja Alexei Gordin. Keskustelun kieli on englanti.

Third part of the discussion series will look into the future of contemporary art through the There and Back Again exhibition that is on display at Kiasma. Introduction and moderator: curator Kati Kivinen, participants: Alge Kavaliauskaite, Inga Meldere, Artor Inkerö and Alexei Gordin.

Alustus ja moderointi: Kati Kivinen