Käytännön taitoja monilajiseen yhteiseloon -työpajat

12.03.2020 - 14.05.2020

Kansallisgalleria rajoittaa yleisötilaisuuksia valtioneuvoston suositusten mukaisesti tavoitteena hidastaa koronaviruksen leviämistä. Tästä syystä Käytännön taitoja monilajiseen yhteiseloon -työpajat on peruttu 16.4. ja 14.5.

Kiasma on toistaiseksi suljettu ja museo avataan uudestaan, kun valtioneuvosto antaa siihen luvan. Avaamisesta tiedotetaan erikseen verkkosivuillamme.

Siementen keruu, puhdistaminen ja säilytys

Torstaina 12.3. klo 17:30-20

Työpajassa jaetaan tietoa siementen keräämisestä luonnosta ja puutarhasta sekä niiden onnistuneesta säilömisestä talven yli. Pajassa opetellaan myös siementen puhdistamista ja jaetaan kylvöön ja kylmäkäsittelyyn liittyviä niksejä. Asiantuntijana toimii Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen biologi Mari Miranto, joka vastaa Helsingin siemenpankin toiminnasta.

Vetäjät biologi Mari Miranto, taiteilijakollektiivi nabbteeri ja museolehtori Tuija Rantala

Työpaja on täynnä. Voit ilmoittautua jonotuspaikalle: maria.saarikoski@kiasma.fi.

PERUTTU: Niveljalkaiset ja muut lajit museossa

Torstaina 16.4. klo 17:30-20

Työpajassa keskustellaan museon suhteesta muihin lajeihin ja opetellaan hyönteisten tunnistamista Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen hyönteisasiantuntijoiden Jani Järven sekä Meri Lähteenaron johdolla. Pajassa päästään myös tutustumaan Kiasman konservaattorin Siukku Nurmisen kiehtovaan hyönteiskokoelmaan, joka koostuu taideteosten mukana Kiasmaan kulkeutuneista hyönteisistä.

Vetäjät hyönteisasiantuntijat Jani Järvi ja Meri Lähteenaro, taiteilijakollektiivi nabbteeri, konservaattori Siukku Nurminen ja museolehtori Tuija Rantala

PERUTTU: Urbaani kompostointi

Torstaina 14.5. klo 17:30-20

Työpajassa tutustutaan urbaaniin kompostointiin ja lieroihin lemmikkeinä Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntija Elsa Rintalan opastuksella. Osallistujat tekevät pajassa omat matokompostit, joilla voi käsitellä pieniä määriä biojätettä ja tuottaa samalla huonekasveille lannoitetta kotioloissa hajuttomasti ja siististi.

Vetäjät ympäristöasiantuntija Elsa Rintala, taiteilijakollektiivi nabbteeri ja museolehtori Tuija Rantala