Käytännön taitoja monilajiseen yhteiseloon -työpajat

12.03.2020 - 14.05.2020

Aika torstaisin 12.3., 16.4., ja 14.5. klo 17.30–20
Paikka kokoontuminen Kiasman aulassa
Hinta museolipulla, 15/13 e + 1 e palvelumaksu, Musekortti käy maksuvälineenä
Ilmoittautuminen paikkavaraukset ennakkoon verkkokaupasta alkaen to 30.1., paikkavaraus on maksuton Museokortilla
Ryhmäkoko max 15 osallistujaa/paja

Kevään aikana Kiasmassa järjestetään kolme erilaista työpajaa, joissa opetellaan käytännön taitoja ja havainnoidaan keskuudessamme eläviä toisia lajeja yhdessä vierailevien asiantuntijoiden ja taiteilijakollektiivi nabbteerin kanssa. Työpajat liittyvät Sääennuste tulevaisuudelle -näyttelyyn.

Voit osallistua yhteen tai useampaan työpajaan. Varaathan paikan etukäteen verkkokaupasta. Varaaminen alkaa 30.1.

Siementen keruu, puhdistaminen ja säilytys  
to 12.3. klo 17:30-20

Työpajassa jaetaan tietoa siementen keräämisestä luonnosta ja puutarhasta sekä niiden onnistuneesta säilömisestä talven yli. Pajassa opetellaan myös siementen puhdistamista ja jaetaan kylvöön ja kylmäkäsittelyyn liittyviä niksejä. Asiantuntijana toimii Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen biologi Mari Miranto, joka vastaa Helsingin siemenpankin toiminnasta.

Vetäjät biologi Mari Miranto, taiteilijakollektiivi nabbteeri ja museolehtori Tuija Rantala

Niveljalkaiset ja muut lajit museossa  
to 16.4. klo 17:30-20

Työpajassa keskustellaan museon suhteesta muihin lajeihin ja opetellaan hyönteisten tunnistamista Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen hyönteisasiantuntijoiden Jani Järven sekä Meri Lähteenaron johdolla. Pajassa päästään myös tutustumaan Kiasman konservaattorin Siukku Nurmisen kiehtovaan hyönteiskokoelmaan, joka koostuu taideteosten mukana Kiasmaan kulkeutuneista hyönteisistä.

Vetäjät hyönteisasiantuntijat Jani Järvi ja Meri Lähteenaro, taiteilijakollektiivi nabbteeri, konservaattori Siukku Nurminen ja museolehtori Tuija Rantala

Urbaani kompostointi 
to 14.5. klo 17:30-20

Työpajassa tutustutaan urbaaniin kompostointiin ja lieroihin lemmikkeinä Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntija Elsa Rintalan opastuksella. Osallistujat tekevät pajassa omat matokompostit, joilla voi käsitellä pieniä määriä biojätettä ja tuottaa samalla huonekasveille lannoitetta kotioloissa hajuttomasti ja siististi.

Vetäjät ympäristöasiantuntija Elsa Rintala, taiteilijakollektiivi nabbteeri ja museolehtori Tuija Rantala