Jefta van Dinther: Dark Field Analysis

03.11.2017 - 05.11.2017

Pe 3.11. klo 18
La 4.11. klo 15
Su 5.11. klo 15

Dark Field Analysis tuo esiin elossa olemisen intensiteettiä asettamalla ihmisen rinnakkain muiden elämänmuotojen kanssa. Orgaaninen ja synteettinen, ihminen ja eläin, aineellisuus ja eteerisyys sekoittuvat toisiinsa.

Kahden alastoman miehen välille syntyvän keskustelun punaisena lankana on virtaava veri. Dark Field Analysis, pimeän kentän analyysi, on saanut nimensä vaihtoehtolääketieteen haarasta, jossa käänteismikroskopialla diagnosoidaan verestä lähtöisin olevia kehollisia olotiloja. Kahden miehen keskustelu ei kuitenkaan rajoitu vain lääketieteeseen. Veri toimii teoksessa analogiana sisään- ja ulospäin katsomiselle: oman itsen analysoinnille ja sen ylitse näkemiselle.

Jefta van Dinther on ruotsalaissyntyinen koreografi ja tanssija, joka työskentelee sekä Tukholmassa että Berliinissä. Hänen työlleen on leimallista vahva fyysisyys ja tutkimuksellinen ote liikkeeseen. Kiasma-teatterissa nähdään Jefta van Dintherin uusi teos Dark Field Analysis osana Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalin ohjelmaa. Teoksessa van Dinther jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään äännisuunnittelija David Kiersin ja valosuunnittelija Minna Tiikkaisen kanssa. Työryhmän aiemmat yhteisteokset As It Empties Out (2014) ja GRIND (2011) on myös esitetty Helsingissä

Työryhmä

Koreografia ja ohjaus: Jefta van Dinther
Yhteistyössä esiintyjien kanssa: Juan Pablo Cámara and Roger Reyner Sala
Valosuunnittelu: Minna Tiikkainen
Äänisuunnittelu: David Kiers
Lavastus: Cristina Nyffeler
Teksti: Jefta van Dinther, Juan Pablo Camara, Roger Reyner Sala
Koreografin assistentti: Thiago Granato
Taiteellinen neuvonantaja: Gabriel Smeets, Felix Bethge
Tekninen koordinointi: Bennert Vancottem
Valokuvaus: Max Stürmer
AD: Martin Falck

Liikkeellä marraskuussa on pääkaupunkiseudun vanhin ja merkittävin nykytanssifestivaali. Kiasma-teatteri on toiminut festivaalin yhteistyökumppanina vuodesta 1998 lähtien.