Jānis Balodis / Dirty Deal Teatro: National Development Plan

20.09.2018

Nuoren latvialaisen teatterintekijän sooloesitys perustuu todelliseen, Latviassa tehtyyn kansalliseen kehityssuunnitelmaan.

To 20.9. klo 19
Liput 15/12e

Osta lippu

Esityspaikka Kiasma-teatteri
Kesto
 n. 70 min
Kieli 
englanti

National Development Plan (NDP, suom. kansallinen kehityssuunnitelma) on luentoesitys, joka perustuu Latviassa vuonna 2012 tehtyyn 68-sivuiseen kansalliseen kehityssuunnitelmaan. Suunnitelman tarkoituksena on tuplata latvialaisten hyvinvointi, vauraus ja onnellisuus. Suunnitelma on ollut voimassa vuodesta 2014 asti ja se päättyy vuonna 2020.

Dokumentaarisen teatterin hengessä National Development Plan kantaa mukanaan vuoden 2012 ajan henkeä, mutta samalla se sisältää elementtejä jotka tuovat teoksen ja kansallisen kehityssuunitelman tähän päivään. Esitys on nuoren, karismaattisen teatterintekijä Jānis Balodiksen ja latvialaisohjaaja Valters Sīlisin yhteistyö Dirty Deal Teatron kanssa.

Balodis ja Sīlis ovat jo ennestään tuttuja Suomessa, sillä he tekivät vuonna 2016 yhteistyössä helsinkiläisen Klockriketeaternin kanssa suomalaisnäyttelijöiden tähdittämän esityksen 3 Musketeers – East of Vienna, jossa Sīlis toimi ohjaajana ja Balodis käsikirjoittajana. Lue tekijöiden haastattelu englanniksi

Tekijät

Jānis Balodis (s. 1987) on latvialainen teatterintekijä ja näytelmäkirjailija. Hän on työskennellyt useissa latvalaisissa teatteriryhmässä ja tehnyt poliittisia sekä ajankohtaisia aiheita käsitteleviä teoksia ohjaaja Valters Sīlisin kanssa.

Valters Sīlis (s.1985) on Latvian innovatiivisimpia nuoria ohjaajia. Hän on tehnyt lukuisia töitä suurille ja pienille teattereille Latviassa.

Dirty Deal Teatro (DDT) on vapaa latvialainen ammattiteatteri ja tuotannollinen alusta sekä kokeneemmille ammattilaisille että uusille tulokkaille.