Henri Hütt & Mihkel Ilus (EST): Caprices III

esitys_nyt

06.04.2018 - 07.04.2018

Nuorten virolaistaiteilijoiden esitysinstallaatio, joka luo epätodellisia, taianomaisia illuusioita.

Pe 6.4. klo 19
La 7.4. klo 16 

Hinta 15/12€

Osta liput

Kesto n. 1h
Ikäraja/ikäsuositus:
ei ikärajaa, suunnattu kuitenkin aikuisyleisölle
Kieli
tarkentuu lähemmin

Caprices III on esitysinstallaatio, joka luo epätodellisia, taianomaisia illuusioita. Valo muuttuu patsaaksi, esirippu rakoilee, mutta mittasuhteet pitävät. Caprices on pitkäkestoinen projekti, joka nivoo yhteen esitystaiteen ja nykytaidenäyttelyn kulttuureita.

Kaksi edellistä osaa on nähty Virossa. Kiasma-teatteriin tehtävä kolmas osa syntyy residenssityönä ja tilasidonnaisena teoksena. Teoksen kautta juhlitaan 20-vuotiaan Kiasma-teatterin tilaa ja sen arkkitehtuuria. Esitys on myös osa Kiasma-teatterin uutta esitys_nyt -konseptia, jonka keskiössä on esittävien taiteiden, tilan ja visuaalisten taiteiden risteymät. Esitys_nyt -otsikon alla järjestetään erilaisia yksittäisiä tapahtumia vuodessa.

Henri Hütt on tanssitaustainen taiteilija-esiintyjä. Vuosikymmenen alusta hän on tehnyt useita teknologiaan perustuvia esityksellisiä tapahtumia, näyttelyitä, ääniperformansseja – ja muita kokeilevien, uusien formaattien esityksiä.

Mihkel Ilus on kuvataiteilija, jonka työskentely painottuu pitkälti erilaiseen maalaustaiteeseen. Ilus työskentelee usein suurten installaatioiden parissa ja hänen praktiikassaan kietoutuu yhteen näyttelykulttuuri ja esitystaiteen elementit.

Työryhmä

Idea, toteutus ja esiintyminen: Henri Hütt, Mihkel Ilus
Teknisen toteutuksen neuvonanto: Heikki Paasonen, Joonas Pehrsson
Yhteistuotanto: Kiasma-teatteri, Kanuti Gildi SAAL
Tukija: The Cultural Endowment of Estonia
Kiitos: Emer Värk, Mihkel Tomberg, Revo Koplus