Florentina Holzinger & Vincent Riebeek / CAMPO: Schönheitsabend

ARS17-ohjelmaa

06.04.2017 - 07.04.2017

To 6.4. klo 19
Pe 7.4. klo 19

Florentina Holzingerin ja Vincent Riebeekin Schönheitsabend (suom. “kauneusilta”) ammentaa 1900-luvun alun orientalismista, joka heijastelee esityksessä ilmeneviä valtasuhteita, sukupuolirooleja, väkivaltaa, seksiä ja hulluutta, ekstaasia ja epäsiveellistä erotiikkaa.

Yksi esityksen lähtökohdista on vuoden 1910 baletti Shéhérazade ja vuosisadan alun tanssiparien halu uudistaa tanssia (ja itseään) eksoottisten fiktioiden kautta. Myös ajanjakson kuuluisien (queer) tanssijaparien, kuten Vaslav Nijinskyn ja  Ida Rubinsteinin tai Ted Shawn ja Ruth St. Dénisin, henkilökohtainen elämä inspiroi koreografien mielikuvitusta.

Schönheitsabend –esityksessä on kolme osaa klassisen baletin traditioita mukaillen: “Tänze des Lasters”, “Tänze des Grauens’ & “Tänze der Ekstase” (paheiden, kauhun ja ekstaasin tanssit). Osat ovat saaneet inspiraationsa pahamaineisen tanssipari Anita Berberin ja Sebastian Drosten kirjoituksista, jotka Holzingerin ja Riebeekin tavoin muokkasivat kauneuden käsitettä täyttäen esityksensä aistien hulluudella, ekstaasilla ja siveettömyydellä. Näissä kolmessa osassa Holzingerin ja Riebeekin tulkitsema romanssi, todellisuus ja unelmat kietoutuvat toisiinsa etsien tasapainoa.

Florentina Holzinger (s. 1986, Itävalta) opiskeli koreografian tekoa Amsterdamin taidekorkeakoulun SNDO:ssa (School for New Dance Development). Palkitun koreografin diplomityö Silk sai Prix Jardin d’Europe –palkinnon ImPulsTanz –festivaalilla 2012.

Vincent Riebeek (s. 1988, Alankomaat) tuli tutuksi kansainväliselle tanssikentälle Florentina Holzingerin kanssa tehdyn yhteistyön kautta. Valmistuttuaan SNDO:sta 2013, Riebeek on ollut mukana useissa projekteissa. Teatteritilojen lisäksi Riebeekin työskentelyä on nähty gallerioissa ja näyttelytiloissa, esimerkiksi 4ULTIMATE –nimisen amsterdamilaistaustaisen taiteilijaryhmän kanssa.

Florentina Holzinger ja Vincent Riebeek ovat tehneet useamman vuoden yhteistyötä, minkä tuloksena ovat syntyneet duetot Kein Applaus für Scheisse (2010) ja Spirit (2012), sekä ryhmäkoreografia Wellness (2013). Molemmat ovat tehneet tämän jälkeen sooloteokset, mutta palanneet taas työpariksi tehdäkseen esityksen Schönheitsabend.

Esitystä suositellaan aikuisyleisölle.

Tekijät & esiintyjät: Florentina Holzinger & Vincent Riebeek
Dramaturgia: Eike Wittrock
Puvut: Valerie Hellebaut
Taustafondin suunnittelu: Joeri Woudstra
Musiikki ja lavastus: Vincent Riebeek
Taiteellinen apu:Renée Copraij
Tekniikka: Anne Meeussen
Tuotanto: CAMPO Gent, Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt/Main, Julius-Hans-Spiegel-Zentrum/Theater Freiburg
Yhteistuotanto: Internationales Sommerfestival Hamburg, ImPulstanz Wien, Spring Utrecht, Sophiensaele Berlin
Tukijat: Tanzfonds Erbe – an initiative of the Federal Cultural Foundation of Germany & BesteBuren

Kesto: n. 1h 20min.
Kieli: englanti

 Huom! Esityksessä käytetään strobovaloa.