Lovi Ambient @ Kiasma

15.10.2020 - 17.10.2020

Ambient-musiikkia Hullu rakkaus -näyttelyssä

to 15.10. 18:00-20:00
pe 16.10. 18:00-20:00
la 17.10. 16:00-18:00
Kiasman 3. kerros, Hullu rakkaus -näyttely
Sisäänpääsy museolipulla

Lovi Ambient @ Kiasma on esitys_nyt äänessä -tapahtuman yhteyteen toteutettu kolmen iltakonsertin musiikillinen kokemus. Lovi ambientin kuratoimanssa sarjassa kolme ambient-duoa tarjoaa perättäisinä iltoina mahdollisuuden nähdä, kuulla ja kokea visuaalisen ja auditiivisen taiteen vuorovaikutuksen Kiasman Hullu rakkaus -näyttelyssä.

Lovi ambient -klubi on järjestänyt jo usean vuoden ajan ambient- ja kokeellisen musiikin klubi-iltoja ja konsertteja pääkaupunkiseudulla.

Esiintyjät

to 15.10. Jukka Andersson & Jarkko Lahti
pe 16.10. Heikki Lindgren & Janne Särkelä
la 17.10. Jolea & Recue

Jukka Andersson & Jarkko Lahti
Jarkko Lahti on tutkinut ja käyttänyt tuotannossaan synteettisen sekä konkreettisen äänen vaikutusta. Musiikin teorian kanssa hän on ollut tekemisissä jo varhaisesta lapsuudesta asti, vaikka nykyisessä työskentelyssään käsiteltävänä kohteena on mielummin ääni kuin musiikki. Yhteistyötä hän on tehnyt monien ambientmuusikoiden kanssa. Lahden
inspiraationa ovat toimineet arktinen koskematon luonto, puut ja unet.

Jukka Andersson on Helsingissä asuva ja työskentelevä äänisuunnittelija. Hän perusti vuonna 1996 yhdessä Jarkko Lahden kanssa yhä aktiivisen ambient-äänitaide -projektin nimeltä Rihmasto. Mediatuotteiden suunnittelijaksi (Medianomi AMK, KYAMK) valmistumisen jälkeen Jukka muutti Helsinkiin (2003) ja on työskennellyt
äänisuunnittelijana siitä lähtien. Vuonna 2014 hän oli mukana elokuva-taidekollektiivi Takauman perustamisessa
Esityksessä tulkitaan äänellä tilan ja tilanteen kokemusta, hyödyntäen sähkölaitteita ja muovattuja ääniaaltoja.

Heikki Lindgren & Janne Särkelä
Heikki Lindgren on helsinkiläinen äänitaiteilija ja ambientmusiikin tekijä. Hänen musiikkinsa pohjautuu ympäristöäänityksiin, digitaaliseen prosessointiin, analogisiin syntetisaattoreihin ja arkaaisiin soittimiin. Minimalistiset äänimaisemateokset ovat improvisaatioita valmisteltujen teemojen ympärillä.

Janne Särkelä on vapaa levyttävä sekä esiintyvä muusikko (nimellä SARANA), äänisuunnittelija, tuottaja sekä tekninen kehittäjä. Itsenäisenä yrittäjänä hän on suunnitellut ääntä, tuottanut musiikkia sekä ohjelmoinut installaatioita lukuisille asiakkaille. Päätoimialana on tarjota teknisiä ja audiovisuaalisia ratkaisuja sekä auttaa taitelijoita
kehittämään ideoita ja toteuttamaan niitä. Muusikkona Janne tutkii intuitiota, hetkeä sekä luonnon ja ihmisen yhteyttä.

Heikki Lindgrenin ja Janne Särkelän esityksessä maalataan soinnikkaita kehyksiä Hullu rakkaus -näyttelyn teoksille arkaaisen ja synteettisen äänen välinein.

Jolea & Recue
Jolea (Joanna Similä) on helsinkiläinen tuottaja ja artisti, jonka musiikista löytyy elektroniseen tuotantoon
sulautettuja äänimaisemia ja samplattuja akustisia soittimia, jotka luovat yhdessä tummasävyisiä, melankolisia kappalekokonaisuuksia.

Jolean tuotannollinen suunta otti uutta henkeä helmikuussa julkaistun, instrumentaalisen Atlas – levyn myötä. Tämän konseptialbumin tarkoituksena on antaa mahdollisuus kulkea sävelletyn äänimaiseman kautta paikkoihin, muistoihin ja tunteisiin, menneisyydestä tähän hetkeen ja kohti toiveikasta tulevaa. Hänen seuraava julkaisunsa “Weight of Clouds”
yhdistää klassisen musiikin elementtejä syntetisaattoreihin ja äänimaisemiin, pilvien tarjoaman symboliikan ja perspektiivin kautta.

Recue on elektronisen musiikin vaihtoehtoisia laitoja tunnusteleva tuottaja, joka on tehnyt äänituotantoa niin televisioon kuin teatteriin, sekä julkaissut musiikkia useilla koti- ja ulkomaisilla levymerkeillä aina 2000 – luvun
puolivälistä saakka. Hänen musiikkinsa väistelee tiukkoja genrerajoja, vaikka vaikutteita voikin kuulla useita jopa saman teoksen sisällä. Lovi Ambient @ Kiasma – tapahtumaan Recue tuo pehmeitä, leijailevia harmonisia äänimaisemia sekä rouheita, yksityiskohtaisia tekstuureja, jotka aika ajoin repeävät ja hajoavat palasiksi, vain kootakseen itsensä  myöhemmin uudelleen.

Recuen ja Jolean yhteistyö ei vain vuorottele taiteilijoiden henkilökohtaisten materiaalien välillä, vaan on tarkoitettu dialogiksi heidän sekä Hullu rakkaus – näyttelyn välillä. Äänellisesti teokset kietoutuvat toisiinsa audiovisuaaliseksi kokonaisuudeksi, joka ei toimisi yhdenkään elementin puuttuessa.