Elämäni taulut – Museokorttilaisten ilta keräilijä Seppo Fräntin seurassa, juontajana Sean Ricks

21.10.2020

Liity keräilijä Seppo Fräntin seuraan illaksi Kiasma-teatteriin keskustelemaan taiteesta ja taiteen keräämisestä. Mukana myös Kiasman museojohtaja Leevi Haapala ja kokoelmaintendentti Kati Kivinen. Museokorttilaisten illan juontaa toimittaja Sean Ricks.

Aika ke 21.10. klo 17–19
Paikka Kiasma-teatteri, 1. krs
Tilaisuus on täynnä.

Esitä Museokortti ja lippu Kiasman henkilökunnalle saapuessasi tapahtumaan.

Tapahtuman kuvaus

Seppo Fräntin rakkaus taiteeseen kasvoi elämäntyöksi, jonka tuloksia voimme nyt ihailla Hullu Rakkaus -näyttelyssä. Fränti on kerännyt taidetta jo 80-luvulla, mutta pääosan teoksista hän on hankkinut 2000-luvulla. Kokoelmaansa keräilijä on valinnut teoksia, jotka puhuttelevat häntä itseään. Tämä tekee kokoelmasta ainutlaatuisen henkilökohtaisen. Fränti on myös ystävystynyt useiden taiteilijoiden kanssa. Kokoelmassa on teoksia yli sadalta taiteilijalta, mutta se kertoo taiteen välityksellä yhden miehen tarinan. Kun Seppo Fränti vuonna 2017 lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmalle, tarinassa alkoi uusi luku.

Illan ohjelma

  • Illan aluksi museonjohtaja Leevi Haapala kertoo, mitä Seppo Fräntin lahjoitus merkitsee Kiasmalle.
  • Kokoelmaintendentti Kati Kivinen raottaa verhoa museon kulisseihin ja kertoo työstä, jonka tuloksena valtava kokoelma siirrettiin museoon ja siitä syntyi vaikuttava Hullu rakkaus –näyttely.
  • Illan päävieras on keräilijä Seppo Fränti, joka jakaa yleisön kanssa ajatuksiaan taiteesta ja taiteen keräämisestä. Osallistujilla on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä.
  • Tilaisuuden juontaa toimittaja Sean Ricks.

Kirjatarjous ja signeeraustilaisuus

Tilaisuuden päätyttyä voit ostaa Kiasma-teatterin lämpiöstä näyttelykirjan Hullu rakkaus – Seppo Fräntin kokoelma Kiasmassa, Seppo Fräntin signeerauksella ja henkilökohtaisella omistuskirjoituksella. Saat kirjan erikoishintaan 29 €.

Tapahtuman turvallisuus

  • Saavu paikalle ajoissa. Avaamme oven teatteriin klo 16.45. Sisälle siirrytään turvavälejä noudattaen. Henkilökunta ohjaa käytössä oleville paikoille.
  • Osallistuthan tilaisuuteen vain terveenä.
  • Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikilta yli 15-vuotiailta. Tarjoamme maskin heille, joilta se puuttuu museovierailulle saavuttaessa. Jos et terveyssyistä pysty käyttämään maskia, lainaamme sinulle visiirin.
  • Ostaessasi näyttelykirjan, maksathan kortilla.

Lue lisää turvatoimistamme ja ohjeet turvalliseen museovierailuun

Kiasma-teatteri