Eglė Budvytytė: Orcas and Volcanos

Incantation Karaoke

15.09.2018

Esitys käsittelee ekofenimismiä ja maapallon eri eliöiden sukupuuttoa. Liettualaislähtöisen Eglė Budvytytėn sooloteos Orcas and Volcanos – Incantation Karaoke on taiteilijan ensimmäinen teatteritilaan tehty esitys.

La 15.9. klo 16
Liput 15/12e

Osta lippu

Esityspaikka Kiasma-teatteri
Kieli englanti
Kesto 45min

Kiasma-teatterissa ensiesityksensä saava Orcas and Volcanos – Incantation Karaoke rakentuu Eglė Budvytytėn kirjoittamien tekstien kautta lauluiksi, jotka taiteilijan mukaan ovat kuin kielen muovaamia veistoksia. Sisällöiltään laulut käsittelevät ekofeminismin puitteissa sukupuuttoa ja erityisesti eri eläinlajien, kasvien ja eliöiden osallisuutta eri ekosysteemeihin.

Olen kiinnostunut luomaan toiston ja rytmin kautta lauluista loitsujen kaltaisia. Tämä on ensimmäinen osa teosta. Toisessa osassa kutsun yleisön mukaan laulamaan kanssani, jolloin tekstit muodostavat tavallaan abstraktin karaoken – koska lauluissa ei ole valmiita melodioita tai ennalta tunnistettavia elementtejä, on niiden laulaminen hetkeen sidottu kokemus” kertoo Budvytytė.

Nyt nähtävä Budvytytėn sooloteos toteutetaan yhteistyössä dramaturgi Bart Groenendaalin kanssa. Tähän asti taiteilija on toteuttanut esityksiä ulkona ja julkisissa tiloissa. Esitys on jatkoa Budvytytėn aiemmalle teokselle Liquid Power Has no Shame

Orcas and Volcanos – Incantaion Karaoke on osa Kiasman Meno–Paluu-näyttelyä. Esitystä on tukenut Liettuan kulttuuri-instituutti.

Lue taiteilijan englanninkielinen haastattelu

Tekijät

Eglė Budvytytė (s. 1981) on liettualaislähtöinen, nykyään Alankomaissa asuva esitys- ja videotaiteilija. Hänen koulutustaustansa on valokuvauksessa ja kuvataiteissa, mutta viime vuosina Budvytytė on työskennellyt enimmäkseen esitystaiteen parissa. Hänen työskentelynsä keskiössä on tutkia kehollisuuden sekä erityisesti julkisten tilojen ja käyttäytymiskonventioiden rajapintoja.

Lue lisää taiteilijasta

Bart Groenendaal (s. 1975) on hollantilainen taiteilija ja videotaiteilija, jonka teokset käsittelevät usein kulttuurien risteymiä ja median luomia kuvia yhteiskunnassa.