Anna-Mari Karvonen & Anni Puolakka: Amor Fati

ARS17-ohjelmistoa. Mitä tapahtuu, kun Brad kohtaa 200 kg savea?

  • 9.9.–17.9.2017

Ensi-ilta la 9.9. klo 16
Esitykset ke 13.9. klo 19, pe 15.9. klo 19, la 16.9. klo 16 ja su 17.9. klo 15

I just want to lie there, shirt open, and take my hits and see, and see.

Eräs maa-aines houkuttaa elämänkriisiin ja eräänlaiseen raakatilaan ajautunutta protagonistiamme Bradia. Hän vuoroin työstää, vuoroin hellii sitä. Hän tuntee tarvetta yhtyä sen kanssa. Hän haluaa maatua siihen.

Amor fati tarkentaa ikiaikaiseen suhteeseen, ihmisen ja saven yhteiseloon. Esitys on elävä veistos, jonka materiaalina on käsityksemme rakastamisesta.

Työryhmä: Anna-Mari Karvonen, Anni Puolakka, Tatu Nenonen, Samuli Niittymäki, Heikki Paasonen
Kieli: suomi (englanninkielinen synopsis tarvittaessa)
Kesto: n. 1h

Tekijät

Anna-Mari Karvonen on helsinkiläinen dramaturgi ja ohjaaja, jonka viimeisimpiä töitä ovat Peggy Pickit ser Guds ansikte Svenska Teaternissa sekä nimeämätön esitys, jonka hän valmisti yhdessä Milja Ahon, Anna Mustosen ja Emmi Vennan kanssa nykytaidetila Kutomolle sekä Baltic Circle -festivaalille.

Anni Puolakka on Rotterdamissa asuva taiteilija, jonka viime aikaisiin töihin kuuluu näytelmän, videon ja veistoksen sisältävä teossarja Rumina sekä Sacre ja Sacre 2 -videoteokset yhdessä Jaakko Pallasvuon kanssa. Jälkimmäiset olivat esillä Loistava aika -näyttelyssä Purnun taidekeskuksessa kesällä 2017.

Tatu Nenonen on helsinkiläinen äänisuunnittelija, jonka viimeisimpiä töitä ovat PAINI -esitys Zodiakilla ja Iholla -kuunnelma yhdessä Johannes Ekholmin kanssa.

Samuli Niittymäki on helsinkiläinen freelance-näyttelijä. Viime syksynä hän näytteli ryhmäteatterin Farmi-näytelmässä. Niittymäki on työskennellyt Karvosen kanssa Heidi Väätäisen kirjoittamassa Espoo 60°N, #2kjkf°E -näytelmässä.

Heikki Paasonen on helsinkiläinen valosuunnittelija jonka tilallisia ja usein minimalistisia valosuunnitelmiaan on nähty laajasti mm. Sanna Kekäläisen, Elina Pirisen, Eeva Muilun, Maija Hirvasen, Jana Unmussigin, Deborah Hayn ja Milja Sarkolan teoksissa. Paasonen voitti vuonna 2012 Säde-palkinnon sekä Suomi-palkinnon.

Karvonen, Niittymäki ja Puolakka tekivät Kiasma-teatteriin vuonna 2014 yhdessä Vibes -esityksen. Vibes oli vuosina 2012-2015 toteutuneiden yksittäisten esitysten, tekstien, installaatioiden ja elokuvien sarja, joka käsitteli kollektiivisesti tehtyyn taiteeseen liittyviä käytäntöjä ja kokemuksia