Ima Iduozee: Diaspora Mixtapes

Lyhytelokuva ja lehti

URB 21 -festivaalin ohjelmistoa. Koreografina tunnetun Ima Iduozeen uudet aluevaltaukset elokuvan ja printtimedian parista. Diaspora Mixtapes -kokonaisuus kertoo ajatuksia nykypäivän afrikkalaisesta diasporasta.

  • 5.6.–13.6.2021
englanniksi, suomeksi, verkkotapahtuma
Online
Liput: vapaa pääsy
Elokuvajuliste.

Diaspora Mixtapes: Vol.1 -elokuva

Diaspora Mixtapes on art-house dokumenttisarja, joka esittelee taiteilijoita, aktivisteja, yrittäjiä ja ajattelijoita ympäri diasporaa. Sarjan ensimmäinen osa, Vol. 1, kuvattiin Johannesburgissa, Bergenissä, Stolzenhagenissa, Negrilissä ja Helsingissä vuonna 2019.

Henkilökuvat koostuvat omaelämäkerroista ja puheenvuoroista, jotka vuorollaan tekevät näkyväksi mustan identiteetin monimuotoisuutta nykypäivän afrikkalaisessa diasporassa. Dokumenttisarjan ensimmäisen osan tähdittää Jaamil Olawale Kosoko, Rebekka “Yeboyah”Kuukka, Maryan Abdulkarim, Joy Mariama Smith, Isaac Sene ja Adri Mena.

Kesto: 14 min.
Kieli: suomi ja englanti
Englanninkielinen tekstitys.

Elokuva on katsottavissa 5.–13.6.2021 välisen ajan.

Diaspora Mixtapes: Printtiportaaleja -lehti

Lehti kokoaa yhteen kolumneja, esseitä ja artikkeleita kirjoittajilta ympäri diasporaa. Englannin kielen sana ”mixtapes” on tuttu hiphopin terminologiasta ja toimii tässä yhteydessä metaforana samplaamiselle, vanhan uudelleen kuvittelulle, uudelleenkäytölle ja päällekirjoittamiselle. Lehti avaa moninapaisia viestintäkanavia moninapaisin ilmaisukeinoin moninapaisiin tarpeisiin. Se avaa niin ikään portaaleja uudelleen kuvitella historia, nykyisyys ja tuleva omalla nimellämme, itsestämme ja omista kokemuksistamme käsin. Kirjoittajina ovat mukana mm. Maryan Abdulkarim, Uwa Iduozee, Ndéla Faye ja Verona Spence-Adofo. Artikkelit ovat julkaisussa suomeksi ja englanniksi.

Hinta: 15 € (Lehden tuotoista osa menee suoraan seuraavan lehden tuotantokuluihin.)
Myyntipaikat: museoshop.fi, Ateneumin museokauppa, Nide, Harju 8

Ima Iduozee

Ima Iduozee on helsinkiläissyntyinen koreografi ja ohjaaja. Hänen kansainvälistä huomiota herättänyt debyyttiteos This is the Title sai ensi-iltansa vuonna 2012 URB-festivaalilla ja on sittemmin kiertänyt 16 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Iduozeen koreografisia töitä on nähty muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Kansallisteatterissa sekä Tukholman ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Vuonna 2015 hänet palkittiin Suomen Arvostelijain Liiton Kritiikin kannuksilla parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta.

Iduozee tunnetaan myös mm. Yeboyahille, Isaac Senelle, Mallalle ja Madboialille ohjaamistaan musiikkivideoista. Vuonna 2020 hän käsikirjoitti ja ohjasi New Moon -lyhytyelokuvan Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin traileriksi.

Ima Iduozee.
Ima Iduozee. Kuva: Shoot Hayley.

URB21 koko ohjelmisto

Sisältöä ei löytynyt.

URB21-festivaali

Seuraa URB-festivaalia

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta tunnuksella @urbfestivaali.

URB Instagramissa
URB Twitterissä
URB Facebookissa

Katso aiempien festivaalien ohjelmisto