Pieces of a Whole

Lyhytelokuvia Kairoksen esittämänä

Pieces of a Whole koostuu seitsemästä lyhytelokuvasta, jotka edustavat intersektionaalista kulttuuria Suomessa kuitenkaan määrittelemättä niitä. Jokainen elokuva on tarina, filosofia ja unelma. Elokuvanäytös on osa URB22-festivaalin ohjelmistoa.

  • 12.6.2022 klo 14–15.30
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: vapaa pääsy

Taiteilijatapaaminen

Näytöksen jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa elokuvien tekijät vastaavat yleisön kysymyksiin.

Elokuvat

Mirage (2022)

Kesto 7:57 min.
Ohjaus: Iida Valme

Elokuva kertoo kuinka kahden tuntemattoman ihmisen kohtaaminen sysää pääosassa olevan Rinahin tutkimaan omaa sisintään. Hän ihailee ja kadehtii näiden tuntemattomien kauneutta. Oman itsetutkiskelunsa kautta hän huomaa toisissa ihmisissä näkyvän kauneuden olevan heijastus hänen omasta kauneudestaan.

Fardosa (2019)

Kesto: 11:01 min.
Ohjaus: Rukia Mahamed, Iqlaas Osman, Anton Tammi 

Fardosa on intiimi, unenomainen lyhytelokuva nuoresta naisesta, joka kasvaa Helsingin suuren taivaan esikaupunkialueella. Elokuva koskettaa ystävyyden, identiteetin ja sukupolvien välisiä eroja erilaiseen kulttuuriin syntyneiden vanhempien ja lasten välillä..

The Artistry of Circus (2021)

Kesto 2:24 min.
Ohjaus: Spark Wilkie

Elokuva on intensiivinen dokumentti laaja-alaisesta nykysirkuksesta. Elokuvassa esiintyvät Hannu Pham, Sini Saara, Ghia Lumia, Ira Oinonen ja Jere Vrta

Glitch Recon(naissance) (2022)

Kesto: 7:42 min.
Ohjaus: Vishnu Rajan

Kyberpunk-kyborgi-supersankari laskeutuu opettamaan glitch-teknologiaa tavalliselle ihmiselle Oceaniassa, vuonna 1984 rakennetussa kaupungissa. Glitch-teknologian avulla on mahdollista häivyttää jatkuvaa valvontalaitetta. Voiko tavallinen ihminen vapautua manipuloimalla valvontaa?

Alonely (2020)

Kesto: 8:41 min.
Ohjaus: Fiona Musa

Elokuva kertoo isästä, joka on menettänyt lapsensa.

Maailman Onnellisin Maa (2018)

Kesto: 22 min.
Ohjaus: Carmen Baltzar

Ilmastonmuutoksen akuuteimmat vaikutukset eivät yletä vielä Suomeen. Ilmastoahdistus sen sijaan yltää. Maailman onnellisin maa on elokuva, jossa kolme milleniaalia istuu ilmastoterapeutin sohvalle työstämään ilmastoahdistusta ja siihen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Miten pitäisi elää, kun elämää on vielä edessä enemmän kuin takana, mutta tulevaisuus on epävarma?

Water (2018)

Kesto: 4:42 min.
Ohjaus: Ziggy Allen

“What if sea is the place” on viittays afrofuturisti Sun Ra -elokuvaan ”Space is the place”, jossa halutaan teleportoida afroamerikkalaisia ​​toiselle planeetalle musiikin avulla. Water käsittelee yksilön haavojen muuntamista esi-isien parantamisen kautta ehdottomaksi rakkaudeksi. Tämä runollinen tanssiteos esittää veden esi-isänä, jota kannamme kehossamme, ja joka voi siten parantaa ja muuttaa suuntamme kulkua.

URB22 koko ohjelmisto