Diaspora Mixtapes -elokuvanäytös

Ima Iduozeen vuonna 2019 alkanut teossarja, joka juhlii afrikkalaisen diasporan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Elokuvan toinen osa saa ensi-iltansa näytöksessä.

  • 14.10.2022 klo 18–19
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 20,50 € / 18,50 €
LOPPUUNMYYTY

Ruskea nainen vihreässä luonnossa.

Ima Iduozee: Diaspora Mixtapes Vol.2: After We’re Gone 2022, kuvakaappaus.

Diaspora Mixtapes Vol.1  

Diaspora Mixtapes Vol.1 on vuonna 2019 kuvattu dokumentti, joka esittelee taiteilijoita, aktivisteja, yrittäjiä ja ajattelijoita. Elokuva kuvattiin Johannesburgissa, Bergenissä, Stolzenhagenissa, Negrilissä ja Helsingissä.  

Henkilökuvat koostuvat omaelämäkerroista ja puheenvuoroista, jotka vuorollaan tekevät näkyväksi mustan identiteetin monimuotoisuutta nykypäivän afrikkalaisessa diasporassa. Elokuvan tähdittää Jaamil Olawale Kosoko, Rebekka “Yeboyah”Kuukka, Maryan Abdulkarim, Joy Mariama Smith, Isaac Sene ja Adri Mena.

Tekstitys englanniksi.

Diaspora Mixtapes Vol.2: After We’re Gone  

Elokuvasarjan toinen osa saa ensiesityksensä syksyllä 2022. Uudessa lyhytelokuvassa Diaspora Mixtapes vol. 2: After We’re Gone kerronta kääntyy maagisen realismin, fantasian ja dokumentin muotoon. Lyhytelokuva on rytmien, visioiden ja fantasioiden maisema, jossa tarinan päähenkilö tapaa kuninkaallisen papittaren salaisessa pyhäkössä ja matkustaa afrikkalaisen diasporan historiaan. Elokuvan tähdittää Miranda Chambers, Elizabeth Haaparanta, Ajak Majok sekä Emmanuel Culkin Mugisha. Elokuvassa käytetyissä arkistovideoissa esiintyy mm. Lola Odusoga, Sun Ra, Miriam Makeba, Donata Pennanen sekä Barbara Ann Teer.

Tekstitys englanniksi.

Ima Iduozee

​​Ima Iduozee on suomalais-nigerialainen koreografi, ohjaaja ja elokuvantekijä. Hänen kansainvälistä huomiota herättänyt debyytti sooloteos This is the Title sai ensi-iltansa Kiasma teatterin tuottamalla URB-festivaalilla vuonna 2012 ja on sittemmin kiertänyt 16 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Iduozeen koreografioita on nähty muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Kansallisteatterissa sekä Tukholman- ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Vuonna 2015 hänet palkittiin Suomen Arvostelijain Liiton Kritiikin kannuksilla parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta. Hänet tunnetaan myös esimerkiksi Yeboyahille, Isaac Senelle, Malla Malmivaaralle ja PastoriPikelle ohjaamistaan musiikkivideoista. Iduozeen New Yorkissa ohjaama lyhytelokuva, Chameleon (2019), voitti parhaan kokeellisen elokuvan palkinnon vuoden 2022 Slam Dance Film festivaaleilla U.S.A:n Utahissa. Vuonna 2020 hän käsikirjoitti ja ohjasi New Moon -lyhytyelokuvan Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin viralliseksi traileriksi. 2021 Iduozee käsikirjoitti ja ohjasi Villa -lyhytelokuvan, niin ikään Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin viralliseksi traileriksi.

Iduozeen  koreografia  Garden of Eden  nähtiin URB17-festivaaleilla ja  vuonna 2021 julkaistiin myös Iduozeen  päätoimittama ja kuratoima lehti  DiasporaMixtapes: Printtiportaaleja.

Ima Iduozee. Kuva: Shoot Hayley

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.