Diaspora Mixtapes -elokuvanäytös

Ima Iduozeen Diaspora Mixtapes –elokuvasarjan molemmat osat nähdään Kiasma-teatterissa lokakuussa 2022.

  • 14.10.2022 klo 18–19
1. kerros, Kiasma-teatteri
Liput: 20,50 € / 18,50 €

Ima Iduozee, Diaspora mixtapes, 2019. Kuvakaappaus.

Diaspora Mixtapes Vol.1  

Diaspora Mixtapes Vol.1 on art house -dokumentti, joka esittelee taiteilijoita, aktivisteja, yrittäjiä  ja ajattelijoita ympäri afrikkalaista diasporaa. Elokuva kuvattiin Johannesburgissa, Bergenissä, Stolzenhagenissa, Negrilissä ja Helsingissä vuonna 2019.  

Henkilökuvat koostuvat omaelämäkerroista ja puheenvuoroista, jotka vuorollaan tekevät näkyväksi mustan identiteetin monimuotoisuutta nykypäivän afrikkalaisessa diasporassa. Elokuvan tähdittää Jaamil Olawale Kosoko, Rebekka “Yeboyah”Kuukka, Maryan Abdulkarim, Joy Mariama Smith, Isaac Sene ja Adri Mena.

Diaspora Mixtapes Vol.2  

Elokuvasarjan toinen osa saa ensiesityksensä syksyllä 2022. Uudessa lyhytelokuvassa Diaspora Mixtapes vol. 2: After We Are Gone kerronta kääntyy maagisen realismin ja fiktion muotoon. Elokuva on rytmien, visioiden ja fantasioiden maisema, jossa tarinan päähenkilö tapaa kuninkaallisen papittaren salaisessa pyhäkössä ja matkustaa kauas menneisyyteen.  

Ima Iduozee

​​Ima Iduozee on suomalais-nigerialainen koreografi, tanssija, ohjaaja ja elokuvantekijä. Hänen kansainvälistä huomiota herättänyt debyytti teos This is the Title sai ensi-iltansa Kiasma teatterin tuottamalla URB-festivaalilla vuonna 2012 ja on sittemmin kiertänyt 16 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Iduozeen koreografioita on nähty muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Kansallisteatterissa sekä Tukholman- ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Vuonna 2015 hänet palkittiin Suomen Arvostelijain Liiton Kritiikin kannuksilla parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta. Taiteilijan  koreografia  Garden of Eden  nähtiin URB17-festivaaleilla ja  vuonna 2021 julkaistiin myös Iduozeen  päätoimittama ja kuratoima lehti  DiasporaMixtapes: Printtiportaaleja.

Ima Iduozee. Kuva: Shoot Hayley

Sijainti ja esteettömyys

Kiasma-teatteri sijaitsee Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, pääovilta katsottuna rakennuksen vastakkaisessa päädyssä. Kiasma-teatterissa on numeroimaton katsomo. Päällysvaatteet ja isot laukut voi jättää ilmaiseksi Kiasman vaatesäilytykseen.

Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. Suosittelemme yhteydenottoa Kiasman infoon etukäteen, jos pyörätuolipaikalle on tarvetta.