Lumen­pudottajan saappaissa

TUMPS – TUMPS TUMPS. Näin läsähtelee lumi alas Kiasman katolta, ohi ikkunoiden ja varovaisten jalankulkijoiden. Pieni alue on rajattu tarkasti ja nosturiauto parkkeerattu jämäkästi seinän viereen. Lunta on päivän aikana satanut vasta joitakin tunteja, mutta lumenpudottajat ovat olleet vauhdissa jo hyvän tovin.

Mahtoikohan arkkitehti Steven Holl tietää Kiasman kaarevaa ulkokattoa suunnitellessaan, että jok’ikinen talvi katolle joutuisi kapuamaan joukko rohkeita lumenpudottajia?

Mutta onneksi on tällainenkin ammattiryhmä olemassa. Ilman lumenpudottajia ei olisi mitään asiaa kulkea pitkin Kiasman reunustaa lumisateisina päivinä.

Talvipäivän huveja

Jos käy Kiasman katolla kuhina, niin onneksi myös sisällä lämpimässä. Näyttelyissä näkyy ja kuuluu loma-aika.

Nyt on loistava hetki tutustua Kiasman tarjontaan. Mona Hatoum, Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin Pahan jälkeen sekä Kiasman kokoelmanäyttely täyttävät kerrokset ja museovieraiden ajatukset vielä muutaman kuukauden ajan.

Kiasma on myös täydellisen etäisyyden päässä kaupoista, jos alennusmyynneissä pyörivä sattuu kaipaamaan välillä toisenlaista aktiviteettia.

Eikä kannata unohtaa vuoden ensimmäistä ilmaisperjantaitamme loppiaisena. Kiasman ovet ovat tuolloin auki klo 17 asti ja kaikki halukkaat pääsevät maksutta sisään. Kun säätiedotus vieläpä lupaa loppuviikolle tiukkenevaa pakkasta, niin museossa käyminen saattaa olla juuri oikea tapa viettää tammikuinen vapaahetki.