Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Kiasma on Helsinki Pride 2022 -viikon päätapahtumapaikka Pride House

Yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko järjestetään jälleen 27.6.–3.7.2022. Tänä vuonna Kiasma on ylpeästi Helsinki Pride House eli Helsinki Pride 2022 -viikon päätapahtumapaikka.

Helsinki Pride -viikon aikan Pride Housessa järjestetään muun muassa erilaisia keskustelutilaisuuksia, seminaareja ja työpajoja. Tapahtumat järjestetään Kiasman ensimmäisessä kerroksessa, ja niihin on kaikilla osallistujilla vapaa pääsy. Pride Housesta löytyvät myös Pride Info & Shop.

Prideviikon teema on “Kohtaamisia”, jolla halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta. Yhteisöllisyys on yksi Helsinki Priden tärkeimmistä arvoista. Toiminnan tavoitteena on luoda puitteet yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja tukea sitä, että ihminen uskaltaa kohdata myös omat, tiedostamattomat ennakkoluulonsa.

Helsinki Pride aloittaa ensimmäistä kertaa kuukauden mittaisen juhlinnan 1.6.2022. Yli 100 ohjelmanumeroa pitävät sisällään keskustelutilaisuuksia, työpajoja, vertaistukitapaamisia, näyttelyitä sekä bileitä. Helsinki Pride -tapahtuma huipentuu 2.7.2022 järjestettävään Pridekulkueeseen ja puistopiknikkiin. Vuoden 2022 virallista ohjelmaa ovat mukana järjestämässä kymmenet yhteisökumppanit, viralliset kumppanit sekä yksityiset ohjelmajärjestäjät.

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä, tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita sekä järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Tarkempi Helsinki Pride 2022 -viikon ohjelmisto julkaistaan Kiasman ja Helsinki Priden -verkkosivuilla 1.6.2022.