Tokaluokkalaisten taideretki

Tokaluokkalaisten taideretkellä ke 22.8.2018 päästään tutustumaan taiteen kiehtovaan maailmaan ja tehdään taidetta myös itse. Retki tarjoaa elämyksen, joka pysyy niin koululaisten, opettajien kuin vanhempienkin mielissä pitkään ja rohkaisee kulttuurin pariin myös jatkossa.

Taideretken järjestää Helsingin juhlaviikot yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon ja Aalto ARTSin opiskelijoiden kanssa. Se on tarkoitettu Helsingin kaupungin koulujen tokaluokkalaisille. Tokaluokkalaisten taideretkeä on järjestetty jo vuodesta 2012.

Kiasman taidepajan ja ekaluokkalaisten kierrokset suunnittelee tänä vuonna kuvataiteilija Heidi Lunabba.

Taidepajaohje suomeksi (pdf)

Taidepajaohje ruotsiksi (pdf)

Ekaluokkalaisten kierrokset Kiasmassa keväällä 2018

Tokaluokkalaisten taideretkeä edeltävät helsinkiläisten ekaluokkalaisten maksuttomat ohjatut käynnit Kiasman näyttelyissä aikavälillä 17.4.–31.5. Kierrosten ohjaajina toimivat Aalto ARTSin kuvataidekasvatuksen opiskelijat. Kierroksia järjestetään ti-pe klo 10.15, 11, 11.45, 12.30 ja 13.15.

Kierrosvaraukset alkavat opeinfossa 7.3. ja tämän jälkeen verkkolomakkeella 8.-21.3.

Opettajan ohje (pdf)

Opettajan ohje ruotsiksi (pdf)

Helsingin ekaluokkalaisten opettajien koulutukset Kiasmassa huhtikuussa 2018

Ilmoittaudu mukaan Heidi Lunabban vetämään koulutukseen Kiasmassa. Koulutuksessa syvennytään yhdessä ekaluokkalaisten kierrosten ja taideretken taidepajan teemoihin roolit ja identiteetti. Järjestämme kaksi samansisältöistä koulutusta, toisen ti 17.4. ja toisen ke 18.4.

Koulutus auttaa opettajia käymään keskustelua oppilaiden kanssa ko. teemoista ja valmistautumaan ekaluokkalaisten kierrokselle keväällä ja Kiasman taidepajaan 22.8.

Kumpaankin samansisältöiseen koulutuspäivään mahtuu mukaan 25 opettajaa. Lähetämme lisätiedot ilmoittautuneille pääsiäisen jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan: Ilmoittautuminen opettajien koulutukseen ti 17.4. klo 12-16

Ilmoittaudu mukaan: Ilmoittautuminen opettajien koulutukseen ke 18.4. klo 13-17