Tokaluokkalaisten taideretki

Tokaluokkalaisten taideretkellä päästään tutustumaan taiteen kiehtovaan maailmaan ja tehdään taidetta myös itse. Retki tarjoaa elämyksen, joka pysyy niin koululaisten, opettajien kuin vanhempienkin mielissä pitkään ja rohkaisee kulttuurin pariin myös jatkossa.

Taideretken järjestää Helsingin juhlaviikot yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon ja Aalto ARTSin opiskelijoiden kanssa. Se on tarkoitettu Helsingin kaupungin koulujen tokaluokkalaisille. Tokaluokkalaisten taideretkeä on järjestetty jo vuodesta 2012.

Taideretki 2017: Pink Twins

Tervetuloa Möykkymetsään! Kiasman vieressä sijaitsevaa Möykkymetsää ei näe, mutta sen äänen kuulee.

Tokaluokkalaisten taideretki järjestettiin 24.8. Taideretken teemoina toimivat äänimaisemat ja äänenvärit. Äänipajan konseptin suunnittelivat elektronisen musiikin kanssa työskentelevä taiteilijaduo Pink Twins. Tokaluokkalaisten taideretki kytkeytyi Kiasmassa ARS17-näyttelyyn, joka käsittelee digitaalista murrosta.

Tapahtumaa edelsivät helsinkiläisten ekaluokkalaisten maksuttomat ohjatut käynnit Kiasman ARS17-näyttelyssä aikavälillä 4.4.–1.6. Kierrosten ohjaajina toimivat Aalto ARTSin kuvataidekasvatuksen opiskelijat.