Päiväkodeille

Koulutukset ja opeinfot

Ilmoittaudu mukaan opettajien ja varhaiskasvattajien sähköpostilistalle.

Ilmoittautumislomake

Opastukset ja taidepajat päiväkodeille

Opastuksella saa nykytaiteesta enemmän irti!

Kiasma Kids -kierros

5-6-vuotiaiden päivähoitoryhmille

Kiasma Kids -kierros on elämyksellinen draamakierros Kiasman arkkitehtuuriin ja valikoituihin teoksiin. Kierros kestää 45–60 minuuttia ja on suunnattu esiopetus- ja viskari-ikäisille sekä peruskoulun alkuopetuksen luokille.

Leikillisellä opastuksella pohditaan maailmaa taiteen kautta sekä tutkitaan rakennettua ympäristöä. Tutkija-hahmo luotsaa lapsiryhmää Kiasmassa toiminnallisin menetelmin sekä johdattelee keskustelemaan havainnoista. Kannustamme ryhmän omia aikuisia olemaan aktiivisesti mukana kierroksella ja heittäytymään mukaan yhteiseen tutkimiseen.

Käynnin antia voi syventää opettajan oppaan vinkkien avulla.

Opettajan opas (pdf)

Ikäryhmä 5-6-vuotiaat
Ryhmäkoko max 20 lasta ja päiväkodin/perhepäivähoitoryhmän aikuiset
Opastuksen kesto 45-60 min
Hinta arkisin 70 euroa/ryhmä (ei erillistä sisäänpääsymaksua)

Varaukset Kansallisgallerian opasvarauksesta

0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) ja varaukset@kansallisgalleria.fi. Opastukset tulee tilata mieluiten viikkoa aiemmin. Opastuksen voi perua veloituksetta viikkoa ennen opastusta. Perumattomista opastuksista veloitetaan normaalin opastuksen hinta.

Tarinan jäljillä -taidepaja päiväkodissa

3-6-vuotiaiden päivähoitoryhmille

Kiasman taidekasvattajien toteuttamassa Tarinan jäljillä -taidepajassa tulkitaan taidekuvaa sanallisesti, kuvallisesti ja kosketuksen avulla. Kuvan yksityiskohtia, tunnelmia ja tarinoita tutkaillaan keskustellen, apuvälineiden läpi katsoen, aistimateriaaleja tunnustellen ja koskettamiseen pohjautuvan leikin avulla.

Ikäryhmä 3-6-vuotiaat
Kohderyhmä Helsingin päiväkodit (yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala ja Kiasma)
Ryhmäkoko Kokonaisuus voidaan jakaa joko kolmeen puolen tunnin osioon tai kahteen 45 minuutin osioon. Yhteen osioon voi osallistua n. 15 lasta (yhteensä max. 50 lasta).
Pajan kesto 1,5-2 tuntia
Hinta 195 euroa + alv.

Työskentely tapahtuu ryhminä tai pareittain. Päiväkodin aikuiset voivat osallistua leikkeihin. Taidepajan tilaksi tarvitaan huone, jonka lattialla mahtuu leikkimään 15-17 lasta.

Opettajan opas (pdf, suomi)

Opettajan opas (pdf, ruotsi)

Pajatilaukset

Pajatilaukset tehdään Kansallisgallerian opasvarauksen kautta jättämällä soittopyyntö lomakkeella. Pajoja voidaan toteuttaa 12.2.-31.5. (poislukien vko 8) kaikkina arkipäivinä klo 9-10.30 ja 13-14.30. Ruotsinkielisiä pajoja voidaan toteuttaa torstaisin huhti- ja toukokuussa.

Opastettu kierros näyttelyyn

Opastettu kierros auttaa avaamaan nykytaiteen teemoja ja syventää näyttelykokemusta. Opastukset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden mukaisesti.

Ryhmäkoko on 1–25 hlöä
Kesto noin tunnin.
Hinta arkisin 70 euroa/ryhmä (ei erillistä sisäänpääsymaksua)

Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, espanja ja venäjä.

Varaukset Kansallisgallerian opasvarauksesta:

0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) ja varaukset@kansallisgalleria.fi

Opastukset tulee tilata mieluiten viikkoa aiemmin. Opastuksen peruminen veloituksetta viikkoa ennen opastusta. Perumattomista opastuksista veloitetaan normaalin opastuksen hinta.

Ilman opastusta tulevat ryhmät

Päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan opasvaraukseen myös silloin kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.