Lasten kanssa Kiasmassa

Vinkkejä museokäyntiin lasten kanssa! Kiasman näyttelyt sopivat aikuisten ja lasten yhdessä koettaviksi. Tällä hetkellä esillä ei ole taideteoksia, joihin saisi koskea. Ajankohtaiset näyttelymme:

Vladislav Mamyshev-Monroe

Näyttely sisältää venäläistaiteilijan valokuva- ja videoteoksia. Suosittelemme tätä näyttelä aikuisille ja lapsille yhdessä. Lue lisää Vladislav Mamyshev-Monroen näyttelystä.

Maija Luutonen

Näyttely sisältää maalauksia ja esineteoksia, joista osa on sijoitettu lattialle. Lue lisää Maija Luutosen näyttelystä.

Meno-paluu

Näyttelyssä on mm. maalauksia, valokuvia, veistoksia ja installaatioita. Näyttely sopii lasten ja aikuisten yhdessä koettavaksi. Osa teoksista on herkkiä tai sisältää teräviä osia. Yhdessä huoneessa on videoita, jotka sisältävät suorasukaista seksuaalista kuvastoa. Huone on merkitty. Lue lisää Meno-paluu-näyttelystä.

Nathaniel Mellors & Erkka Nissinen: The Aalto Natives

Näyttelyssä on liikkuvia ja toimivia installaatioita sekä videoteos. Suosittelemme tätä näyttelyä aikuisille ja lapsille yhdessä. Osa teoksista sisältää alastomuutta. Videoteos sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat järkyttää herkkiä katsojia. Lue lisää The Aalto Natives -näyttelystä.

Korakrit Arunanondchai

Näyttely sisältää videoteoksia ja installaatioita, jotka sopivat lasten kanssa yhdessä koettavaksi. Kerros on pääosin valoisa. Osa teoksista sisältää teräviä osia. Lue lisää Korakrit Arunanondchain näyttelystä.

Näyttelyreitti lapsille

Kokosimme Kiasma Guideen listan, jolta löydät taideteoksia, joihin tutustua lasten kanssa.

Näyttelyreitti lapsille

Miksi taiteeseen ei saa koskea?

Yksi kosketus ei tunnu paljolta. Mutta puhtaissakin käsissä on rasvaa, joka aikaa myöten vahingoittaa taideteoksia. Autathan meitä säilyttämään teokset kaikkien iloksi!

Ethän myöskään syö, juo tai imetä näyttelytiloissa. Rauhallisia paikkoja imettämiseen löytyy mm. 1. kerroksesta sekä näyttelyiden välisiltä kerrostasanteilta. Henkilökunta neuvoo mielellään!

Vinkki: Pidä teoksiin turvaväli. Taidetta kannattaa tarkastella vähintään käsivarren mitan päästä.

Kiasmassa saa valokuvata.

Palvelut lasten kanssa liikkuville

Kiasman 1. krs

  • Lainaa rintareppu naulakosta.
  • Lastenhoitohuone on naulakon vieressä.
  • Kiasma Caféssa on mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää vauvanruokaa kahvila-asioinnin yhteydessä.
  • Onko ryhmälläsi omia eväitä? Kysy eväspaikkaa henkilökunnalta.
  • Lastenvaunuparkki on ala-aulassa rampin alla.

Huom! Kiasma Caféssa on rajallisesti tilaa vaunuille. Kysy neuvoa henkilökunnalta.