Lauantaipajat

07.03.2020 - 25.04.2020

Kiasman Lauantaipajat ovat avoimia kaikille museolipun ostaneille ja sopivat yli 3-vuotiaille. Suosittelemme, että alle 10-vuotiaat tulevat aikuisen seurassa. Aiempaa kokemusta pajan aiheesta tai ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lauantaisin 7.3.–25.4. (ei la 11.4.)
Hinta Museolipulla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Kesto
Non-stop paja klo 13 – 16
Paikka Kiasman Paja, 5. krs

7.3. Puhallettuja maailmoja

Tule kokeilemaan hauskaa maalaustekniikkaa pilleillä puhaltaen. Maalauksista etsitään sattumalta paperille ilmestyneitä maan ääriviivoja, muotoja ja olentoja, joita jatketaan ja korostetaan huopakynällä piirtäen.
Tekniikka: vesiväri ja huopakynät.

14.3. Kätketty salaisuus

Miltä esineet näyttävät läpivalaisukoneessa? Piirrä matkalaukkusi tai muu avattava esine kerroksittain läpikuultaville levyille. Voit kätkeä salaisia yksityiskohtia eri kerroksiin.
Tekniikka: akryylimaalitussit pleksille.

21.3. Kasvava maalaus

Tule tekemään kolmiulotteinen maalaus akryylimaalauksen sekatekniikoita käyttäen.
Tekniikka: akryylimaalit, hiekka ja styroksi.

28.3. Tarinoita kerroksittain

Tee oma kolmen kuvan tarina läpikuultaville levyille piirtäen ja kirjoittaen. Miltä tarina näyttää, kun kuvia katsoo peräkkäin? Miten se muuttuu, jos kuvat asetetaankin päällekkäin tai niiden järjestystä muutetaan? Tekniikka: tussit pleksille.

4.4. Kaverin kuva

Tee muotokuva kaveristasi hiilipiirustuksen monipuolisin keinoin. Tutki, missä sijaitsevat silmät tai korvat. Mitkä kohdat ovat varjossa ja mitkä valossa? Hymyileekö kaverisi vai onko hän kenties hämmästynyt?
Tekniikka: hiilipiirustus ja -maalaus.

18.4. Maan pinnalla

Tee asetelmamaalaus pastelliliiduilla. Tutki suurennuslasilla puun epätasaista kuorta, kiven sileää pintaa tai karheaa, moniväristä hiekkaa. Kokeile, saatko luonnon aineiden ominaisuudet siirrettyä paperille. Tekniikka: pastelliliidut ja suurennuslasit.

25.4. Loistava viesti

Paina loistava viesti neonväreillä kankaalle.
Tekniikka: monotypia kankaalle, pullopeitevärit.