Lauantaipajat

Kiasman Lauantaipajat ovat avoimia kaikille museolipun ostaneille ja sopivat yli 3-vuotiaille. Suosittelemme, että alle 10-vuotiaat tulevat aikuisen seurassa. Aiempaa kokemusta pajan aiheesta tai ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lauantaisin 14.9.-12.10.
Hinta Museolipulla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Kesto
Non-stop paja klo 13 – 16
Paikka Kiasman Paja, 5. krs

14.9. Hohtavia olentoja
Vain murto-osa meristä on tutkittu. Millaisia olentoja voi löytyä merten syvyyksistä? Tule maalaamaan mielikuvituksellisia olentoja pimeässä hohtavilla maaleilla.
Tekniikka: akryylimaalit

21.9. Maalausjälkiä musteella
Miten maalausjälkesi muuttuu, kun maalaat hennon oksan tai vaikkapa painavan kivenjärkäleen? Tule ja kokeile vanhaa, aasialaista tekniikkaa. Valitse aiheeksi sinua kiinnostava luonnonmateriaali tai ruoka-aine ja tee siitä mustemaalaus.
Tekniikka: mustemaalaus

28.9. Kasvin viivoja ja muotoja
Tiesitkö, että kaikkialla ympärillämme on hiiltä? Ihmisissä, eläimissä, kasveissa ja ilmassa on hiiltä, emmekä voisi elää ilman sitä. Jo kaukaiset esi-isämme poimivat tulipaikoilta hiiliä ja piirsivät niillä. Tule havainnoimaan elävien kasvien ainutlaatuisia viivoja ja muotoja ja piirrä ne hiilellä.
Tekniikka: hiilipiirros

5.10. Luonnoton vai luonnollinen asetelma
Tule tekemään asetelma, jossa sekoittuvat keinotekoiset ja luonnonmateriaalit. Millainen on mielenkiintoinen asetelma? Ovatko materiaalit keskenään ristiriidassa? Ikuista asetelmat vesivärein.
Tekniikka: akvarellimaalaus

12.10. Kaverirobotti
Jos sinulla olisi robottikaveri, millainen se olisi? Olisiko se ystävällinen, avulias, jännittävä, älykäs vai suorastaan pelottava? Tule vedostamaan robottikaverisi monotypian keinoin.
Tekniikka: monotypia